![]() |
| מזוודת סמים (צילום ארכיון להמחשה) |
עמנואל אברג'יל (28) מרחובות, שצבר חובות כספיים גדולים בשל התמכרות להימורים והלוואות בסך 250 אלף שקל, מצא דרך מקורית לכסות דרך מהחוב: הוא נענה להצעה שקיבל מאחרים, וטס לברלין שבגרמניה כדי לחזור משם עם מזוודה מלאה סמים. מבתמורה, הובטח לו כי סכום של 37,500 שקלים יימחק מחובו.
כך טוענת הפרקליטות בכתב אישום שהגישה לבית המשפט המחוזי בלוד על ידי עו"ד ינאי גורני מפרקליטות מחוז מרכז. לפי כתב האישום הזה, על רקע החובות של אברג'יל הוצע לו על ידי אחרים – שאת זהותם לא מסר – כי יטוס לחו"ל ויביא עמו חזרה לישראל מזוודה ובה סמים. לטענת הפרקליטות, ב-23 במרץ טס אברג'ל לברלין שבגרמניה, ובעת שהותו שם קיבל מאדם אחר מזוודה שבתחתית שלה הוסתר מאחורי דופן כפולה סם מסוג MDMA (אקסטזי) במשקל של 1.7 ק"ג נטו, אשר חולקו ל-21 אריזות.
ב-7 באפריל עלה אברג'יל על טיסה בחזרה לישראל יחד עם המזוודה והסמים. עם נחיתתו בנמל התעופה בן גוריון הוא עוכב בביקורת הגבולות ומיד לאחר מכן נתפסה המזוודה עם הסמים על ידי המשטרה. אברג'יל הועבר לחקירת חוקרי ימ"ר מרכז, ולאחר מספר הארכות מעצר הוגש נגדו (21.4) כתב אישום המייחס לו עבירות של קשירת קשר לביצוע פשע, ייבוא סם והחזקת סם שלא לצריכה עצמית.
לצד מזוודת הסמים שנתפסה בנתב"ג, כתב האישום מתבסס בין היתר על הודעותSMS שנמצאו במכשיר הטלפון שלו, המעידות על חובותיו לאחרים, וכי נסע לחו"ל להביא את הסמים ותמורתם לקבל כסף. בחקירתו הודה אברג'יל במיוחס לו ומסר, כי צבר חובות בהימורים ובהלוואות וכי הסכים לטוס לחו"ל ולשוב כשעמו מזוודה ובה הסמים בתמורה למחיקת חלק מהחוב.
![]() |
| עו"ד אלון קריטי |
בבקשה להארכת מעצרו של אברג'יל עד תום ההליכים ציינה הפרקליטות כי מכמות ה-MDMA שייבא הנאשם ניתן להפיק אלפי מנות סם. עוד טוענים בפרקליטות, כי הנאשם עדיין מצוי בחובות כבדים ולפיכך ישנו חשש ששחרורו יוביל לביצוע עבירות נוספות.
מבקשת המעצר עולה, כי באמתחתו של אברג'ל, המיוצג על ידי עו"ד אלון קריטי, ארבעה רישומים קודמים בעבירות סחיטה באיומים, עבירות רכוש והחזקת סכין. כיום תלוי ועומד נגדו כתב אישום בעבירות נהיגה תחת השפעת סם. מעצרו הוארך עד החלטה אחרת על ידי השופטת דבורה עטר.











