הפרקליטות: שימוע לג'קי בן זקן

שתף כתבה עם חברים

פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה) הודיעה ביום חמישי (9.7) לבא כוחו של לג'קי בן זקן, כי נשקלת העמדתו לדין, בכפוף לשימוע, בגין עבירת מרמה והפרת אמונים.

על פי ההודעה, בכדי לקדם את ענייניה של חברת "שמן", שבבעלות בן זקן ואברהם נניקשוילי, רתם בן זקן את איילת אזולאי, ראשת לשכתו דאז של בנימין (פואד) בן אליעזר, לפעול יחד עימו בביצוע שורה של פעולות אשר ניצלו לרעה את תפקידה כעובדת ציבור.

בין היתר, עשה בן זקן שימוש במידע פנימי שהגיע אל אזולאי מתוקף תפקידה, בפניות שביצע אל חברי מועצת הנפט בכדי שתתקבל החלטה המיטיבה עם "שמן". על חלק מחברי המועצה, הפעיל בן זקן לחץ פסול.

רישיון הקידוח באתר "מד אשדוד" ניתן לחברת "שמן", לאחר שהפעיל בן אליעזר את קשריו כשר הממונה על מועצת הנפט, יחד עם אזולאי. השניים ביצעו פעולות לשפר את סיכויי החברה לעמוד בתנאי הסף לקבלת רישיון קידוח, והפעילו לחצים, באמצעות אזולאי ויחד עם בן זקן, על חברי מועצת הנפט.  

בן זקן הוזמן להשמיע את טענותיו בהליך שימוע, שיתקיים בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), ככל שיחפוץ בכך.

החקירה בוצעה על ידי צח"מ בלהב 433-יאח"ה יחד עם פקיד שומה חקירות תל-אביב ברשות המיסים, בליווי עו"ד שרון כהנא ועו"ד סוזנה שור מפרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה). 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *