שלושה צעירים מקנדה שעלו לישראל במטרה להתגייס לצה"ל נאשמים בייבוא קנאביס ובסחר בסמים. אחד מהם, שנתפס עם הסמים בנתב"ג, שוחרר לפני ימים אחדים למעצר בית, תוך שהשופט קבע כי "לא מדובר במקרה רגיל של ייבוא סם אלא במקרה של טיפשות".
השלושה – מנחם מנדל קאושנסקי (19), אלכסנדר (מרק) אידלמן (21) ואברהם (יוסף) פורר (19) התגוררו יחד כשותפים בדירה בירושלים ותכננו להתגייס. מחקירת משטרת ירושלים עולה כי פורר טס בפסח לחופשה בקנדה כדי לבקר את משפחתו. חברו קאושנסקי ביקש ממנו להביא עבורו כקילוגרם קנאביס מקנדה, עדכן אותו שכבר שילם על הסמים 4,000 דולר והבטיח לו כי ישלם לו 15 אלף שקל בתמורה לייבוא. בעת שהותו של פורר בקנדה, השניים שוחחו מספר רב של פעמים עם אדם בשם אריה בן דוד, כדי שיעביר לפורר את הקנאביס. לאחר מספר תיאומים, בן דוד הגיע אל בית משפחתו של פורר ומסר לו כ-885 גרם מחולקים לארבע חבילות. לקראת טיסתו חזרה ארצה, קאושנסקי תדרך את פורר כיצד להסליק את הסמים בין בגדיו וכיצד לעבור את הבידוק בנתב"ג. ואולם, עם נחיתתו בישראל, פורר עוכב לבידוק ובמזוודתו נתפסו הסמים. ב-27 באפריל הגיעו השוטרים יחד איתו לדירתם של השלושה בה שהו באותה עת קאושנסקי, אידלמן וחבריהם. בחיפוש בדירה נמצאו עוד 922 גרם קנאביס.
לכתבה על מעצרם של הנאשמים – לחצו כאן.
מכתב האישום עולה עוד, כי בארבע הזדמנויות נוספות ייבא קאושנסקי סמים בכמויות שונות, הטמין אותם בדירתו, ובהמשך מכר אותם לחבריו בעשרות הזדמנויות בתמורה ל-100 שקל עבור כל גרם. אידלמן מואשם גם כי בהזדמנות אחרת ייבא סמים בכמות שאינה ידועה וסחר בהם בעשרות הזדמנויות.
כתב האישום נגד השלושה מתבסס על הודאתם במיוחס וגם על עימותים עם קונים שהפלילו אותם. "במשך חודשים ארוכים הבריחו הנאשמים סמים בכמויות גדולות לתוך ישראל, תוך תכנון מוקדם, קשירת קשר בחלק מהמקרים, תשלום כסף רב לגורמים עלומים בחו"ל וניצול ביקורי משפחה בקנדה על מנת לקבל את הסם ולהעבירו לישראל", כתב התובע עו"ד דניאל זוהר. "מחומר החקירה עולה כי הנאשמים משתמשים בעצמם בסמים בתדירותו גבוהה".
לצד כתב האישום, המייחס להם עבירות של ייבוא, סחר, החזקה וקשירת קשר לפשע, התביעה המשטרתית הגישה בקשה למעצרם עד תום ההליכים. סנגוריהם עתרו לשחררם לחלופת מעצר.
|
| עו"ד ליאור שטלצר |
בדיון שהתקיים בעניינו של פורר, המיוצג על ידי עו"ד ליאור שטלצר, לאחר קבלת תסקיר בעניינו שהמליץ על שחרורו, קבע השופט דוד שאול גבאי ריכטר: "אין מדובר במקרה רגיל של ייבוא סם אלא במקרה של טיפשות. הנאשם הוא בגיר צעיר שטעה טעות קשה בהפעלת שיקול דעתו אך מיד קיבל אחריות למעשיו באופן מלא וכן". עוד ציין השופט בהחלטתו לשחרר את פורר למעצר בית: "התרשמותי היא כי מדובר בצעיר ערכי שבא למדינה כדי לתרום לה".
בתוך כך, שני הנאשמים האחרים, המיוצגים על ידי עורכי הדין יאיר נהוראי וליאור כהנא, נשלחו לקבלת תסקיר ובהמשך תבחן אפשרות לשחררם לחלופת מעצר בפיקוחו של רב שעומד בראשה של ישיבה מוכרת בירושלים.









