די ג'יי שמכר חשיש ומריחואנה נשלח למעצר בית בצפת

שתף כתבה עם חברים

סוכן סמוי של מרחב ירקון עלה על הקו של איתי ביטון וחברו עמרי נאור, גם הפליל אותם וגם הביא לקוחות אחרים שהם מכרו להם, שגם הם דיברו כמובן

 dj
 מוזיקת אסיד וסמים

בניו יורק של שנות התשעים, עמדת הדי ג'יי היתה המקום בו מכרו אקסטזי לאלפי הבליינים במגה מועדונים, מה שחיבר בין המוזיקה האלקטרונית למגפת האסיד. בתל אביב של שנות האלפיים מספיק שהדי ג'יי ימכור קצת גראס וחשיש כדי שסוכן סמוי של המשטרה יאתר אותו ויעצור את החגיגה.

זה הסיפור של איתי ביטון, די ג'יי מוכר מתל אביב, אשר הואשם כי ביצע 23 עסקאות סמים קלים. התביעה המשטרתית ביקשה להאריך את מעצרו עד תום ההליכים אולם בית משפט השלום סירב לבקשה ושחרר אותו למעצר בית (18.11). שותפו, עמרי נאור, שמכר סמים לשוטר סמוי, יישלח בהמשך המעצר למוסד גמילה.

כתב האישום נגד ביטון נאור מייחס לשניים 17 סעיפי אישום של עבירות סחר במריחואנה וחשיש במהלך השנה האחרונה, עסקאות שביצעו השניים בתמורה לכמה מאות עד אלפי שקלים לעסקה. ברוב המקרים מדובר בלקוחות קבועים, אך לרוע מזלם של השניים בשלוש הזדמנויות הם מכרו גם לסוכן משטרתי סמוי.

מלבד עדויות הסוכן, כתב האישום מתבסס על שורה ארוכה של עדויות מהאנשים שרכשו את הסמים מהשניים. כמו כן נתפסו סמים וכסף מזומן שנטען כי הוא התקבל תמורת סמים שנמכרו. במהלך חקירתם שמרו השניים על זכות השתיקה ובהמשך הכחישו את מה שהטיחו בפניהם החוקרים. עם הגשת כתב האישום ביקשה התביעה להאריך את מעצרם עד תום ההליכים המשפטיים. "מדובר במי שחשודים כמפיצי סמים, החזיקו ברשותם כמויות גדולות של סמים ומכאן נובעת מסוכנותם", טען נציג התביעה.

 shofetet ben ari maayan od fridman gai 150  od kahan yaki 150 
 שופטת מעיין בן ארי  עו"ד גיא פרידמן  עו"ד יקי קהן

בהמלצת בית המשפט נשלחו השניים לקבלת תסקיר משירות מבחן, על מנת לבחון את מידת התאמתם לשהות בחלופת מעצר. בעניינו של ביטון קבע שירות מבחן כי לאור מצבו האישי והקושי שלו להסתגל למעצרו, ניתן לשחררו לחלופת מעצר בפיקוח הדוק של בני משפחתו בצפת. מנגד, נציג התביעה טען כי מדובר בנאשם "שנמצא עמוק בעולם הסמים, סוחר סמים כעיסוק, ואשר הפיץ את הסם ברחבי הארץ כל זאת כשיש לחובתו מאסר על תנאי. מעצר הבית שמוצע או כל חלופת מעצר אחרת לא יכולה לספק הפחתה או איון מסוכנותו של הנאשם".

בסופו של דבר קבעה השופטת מעיין בן ארי על שחרורו למעצר בית בצפת בפיקוח הדוק של בני משפחתו. שותפו של ביטון, עומרי נאור, יישאר בנתיים במעצר עד לקבלת קביעה סופית של שירות מבחן לגבי מידת התאמתו למוסד גמילה רלוונטי.

פרקליטו של ביטון, עו"ד יקי קהן: "החלטה אמיצה ונכונה של בית המשפט. שמח בשביל הלקוח שלי".

פרקליטיהם של נאור, עו"ד גיא פרידמן וניר רשף: "צר לנו שמשטרת ישראל הציבה בפני מרשינו פעם אחר פעם מכשול, עת שלחה את אותו שוטר לביים עסקאות תוך כדי ניצול מצבו הנפשי. גם אם אינך מוכשר בתחום הנפש סביר להניח שתזהה שמשהו אינו כשורה איתו. משטרת ישראל חורטת על דגלה הכנת תיקים, ולא בירור אמת".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *