אישום: דקרו את העובד והורו לדרוס אותו

שתף כתבה עם חברים

תושב נצרת, שהועסק בחברה תחת ניהולם של שני אחים והחליט לעזוב את העבודה, נדקר על ידם מספר פעמים ונדרס על פי הוראה שלהם, על ידי תוקף נוסף

dkira 
 חיכו עם הסכינים ודקרו (אילוסטרציה)

שני אחים מנצרת תקפו באופן קשה עובד שעבד תחת מרותם בחברה שבבעלות בן משפחתם. כך טוענת פרקליטות מחוז צפון בכתב אישום שהגישה לבית המשפט המחוזי בנצרת. בכתב האישום נטען, כי התקיפה האכזרית כללה דקירות, מכות ואף את דריסתו של הקורבן.

כתב האישום שהוגש על ידי עו"ד יעל כ"ץ מציין, כי תאופיק (25) ומוסטפא (30) זיוד מנצרת עובדים יחד בחברה לעבודות צנרת ואחזקה שבבעלות בן משפחתם. כמו כן מצוין בכתב האישום, כי בחברה הועסק למשך מספר ימים א', תושב נצרת. לפי כתב האישום, ב-13 בנובמבר עבד א' תחת פיקוחו של מוסטפא בירושלים. בשעות הצהריים התגלע ויכוח ביניהם, שבעקבותיו החליט א' לסיים את עבודתו אצל הנאשמים. בסיום יום העבודה קבעו השלושה להיפגש סמוך לסופרמרקט בנצרת. סמוך לשמונה בערב, הגיעו שני הנאשמים למקום כשהם מצוידים בסכינים, ובמקביל יצר תאופיק קשר עם אדם אחר וקבע עימו שיגיע אף הוא למקום המפגש. למקום המפגש הגיע גם א', כשהוא מלווה בשני חבריו.

על פי הנטען, בין תאופיק לבין א' התפתח ויכוח שאליו הצטרף גם מוסטפא. במהלך הויכוח, כך לפי כתב האישום, שלף מוסטפא סכין ודקר את א' בבטנו. מיד לאחר מכן שלף גם תאופיק סכין ודקר את א' בראשו. הקורבן, נטען, ניסה תחילה להגן על עצמו, אולם משראה שאינו מצליח לעשות זאת, החל להימלט מהמקום, והנאשמים דלקו אחריו, הפילו אותו ארצה ומוסטפא דקר אותו שוב ברגלו, כשבמקביל השניים האחרים בעטו בראשו.

בפרקליטות טוענים עוד, כי א' הצליח בשארית כוחותיו לקום על רגליו, אולם מיד לאחר מכן נפל ארצה בשל הכאבים שחש. בשלב זה, כך נטען, הגיע למקום רכב הנהוג בידי אחר ותאופיק ביקש ממנו לדרוס את א'. על פי הנטען, האחר פגע ב-א' בעודו שוכב על הכביש, דרס אותו וגרם לו לחבלות רבות. מיד לאחר מכן עזב את המקום. או אז פנה תאופיק אל א' ואמר לו: "אתה רואה מה קורה למי שמתעסק איתנו?" – כך לפי כתב האישום.

בשלב זה, חבריו של א' הרימו אותו מהכביש ופינו אותו ברכבם לקבלת טיפול בבית החולים. כתוצאה מהדקירות ומהמכות שספג, הוא אושפז למשך ארבעה ימים בבית החולים. בכתב האישום מיוחסת לשני האחים עבירה של פציעה בנסיבות מחמירות ואילו לתאופיק מיוחסת עבירה של חבלה בכוונה מחמירה.

הפרקליטות הגישה גם בקשה להאריך את מעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים, ממנה עולה בין היתר, כי כתב האישום מתבסס על עדות הקורבן, עדויות עדי ראייה וכן גרסאות הנאשמים, שלפי הפרקליטות מלאות בשקרים.

לעת עתה, השופט דני צרפתי האריך את מעצרם של הנאשמים עד להחלטה אחרת.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *