אישום: בעל מפעל העביר לעזה חומרים אסורים

שתף כתבה עם חברים

לפי כתב האישום נגד דותן וולפר, הוא היה בקשר מסחרי עם סוחר מרצועת עזה ומכר לו מוצרי צבע שונים, ביניהם גם חומר שאסור להכנסה לרצועה, תוך שהוא מרמה את קצין מטה איכות הסביבה. וולפר גם מואשם בעבירות מס

masait aza2
משאית בכניסה לעזה (צילום ארכיון להמחשה)

פרקליטות מחוז דרום הגישה (25.11) לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום נגד דותן וולפר (46) מחולון, בעל מפעל "אסיל תעשיות בע"מ", בטענה לעבירות מרמה שבוצעו כלפי קצין מטה איכות הסביבה, על מנת לקבל אישור הכנסת מוצרי צבע המכילים חומר דו-שימושי לרצועת עזה. לצד עבירות אלה, וולפר מואשם גם בביצוע עבירות מכס, מס הכנסה, מע"מ והלבנת הון.

על פי עובדות כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד ציון קינן מפרקליטות מחוז דרום, וולפר יצר קשרי מסחר עם מאזן חמאדה, סוחר תושב רצועת עזה, ומכר לו מוצרי צבע שונים, ביניהם חומר מקשה B-33. מדובר בחומר שאסור להכנסה לרצועת עזה לפי "רשימת הפריטים המפוקחים", אולם לפי האישום וולפר הציג מצג שווא בפני קצין מטה איכות הסביבה על מנת להשיג אישור במרמה. לפי כתב האישום, וולפר הצהיר כי מדובר בחומר אחר – "לכה שכבה שנייה"

נטען, כי במסגרת הקשרים העסקיים ביניהם, וולפר וחמאדה ביצעו עבירות מס שונות בכך שהצהירו בפני רשויות המס על עלויות נמוכות בכ-50 אחוז של החומרים אותם מכר וולפר לחמאדה.

לצד כתב האישום נגד וולפר, הפרקליטות הגישה השבוע כתב אישום גם נגד הסוחר מעזה, בגין שותפות לעבירות המס והמרמה. 

החקירה בוצעה תוך עבודה משותפת של יחידת מג"ן מרחב נגב, שירות הביטחון הכללי, ימ"ר נגב וחקירות מע"מ באר-שבע של רשות המיסים, בליווי פרקליטות מחוז דרום (פלילי).

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *