הסנגורים של הקטינה מאשקלון: "אסור לנו כחברה לעבור לסדר היום"

שתף כתבה עם חברים

כתב האישום נגד כנופיית הקטינות חושף רשמית את מעשי הזוועה שנעשו בילדה בת ה-13: חפרו לה בור בחול וטמנו בו את ראשה, אילצו אותה לשנורר כסף משכנים, אנסו אותה בעקיפין בכך שאילצו אותה לקיים יחסי מין תמורת תשלום בדירה של סודנים, היכו אותה, חנקו אותה, דקרו אותה, כיבו לה סיגריות על הפנים, ובסוף גם קנסו אותה ב-3000 שקלים 

ones korban 200
פגיעה פיזית ונפשית קשה (אילוסטרציה)

פרקליטות מחוז דרום הגישה (חמישי, 22.6) כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד קטינה כבת 16 מאשקלון, במסגרת פרשת התעללות פיזית ונפשית קשה בקטינה שטרם מלאו לה 13, אף היא מאשקלון. כתב אישום נוסף הוגש נגד אבראהים אידריס, אזרח סודני תושב אשקלון כבן 30, בין היתר בגין אינוס הקטינה וקבלת שירות של מעשה זנות מצד המתלוננת.

לפי כתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד רוית מרום, הנאשמת והמתלוננת הכירו מאז מרץ 2017, ושררו ביניהן מעין יחסי חברות, שהושתתו על כך שהמתלוננת חששה מפני הנאשמת וסרה למרותה. כתב האישום מתאר מסכת של התעללות חמורה ואכזרית, גופנית ונפשית מצד הנאשמת כלפי המתלוננת, לרבות צירוף קטינים נוספים למסכת ההתעללות.

girl shadow
 מכות על איחורים בתשלום (אילוסטרציה: FREEPIK)

שירותי מין כדמי סחיטה

לפי הפרקליטות, החל מחודש מאי 2017 דרשה הנאשמת מהמתלוננת כי תעביר לה סכומי כסף, תוך שהיא מאיימת עליה באיומים שונים, בין השאר, שאם לא תעביר לה את הכסף – היא תניח מטען חבלה מתחת לרכבה של אמה, תשרוף את ביתה, תדקור אותה, תדקור ותכה את אחיה. הנאשמת אף תקפה את המתלוננת פעמים רבות, יחד עם קטינים אחרים, על מנת שתעביר לה את הכסף. כתוצאה מכך, המתלוננת העבירה לנאשמת מידי יום או בתדירות דומה, סכומים הנעים בין 100 ל-150 שקל.

באחד האישומים נטען כי המתלוננת הגיעה למפגש עם הנאשמת ושתי קטינות נוספות בחוף אשקלון, מסרה לנאשמת סכום כסף בהתאם לדרישתה, ובמעמד זה דרשה הנאשמת מאחת הקטינות שתתקוף את המתלוננת על כך שאיחרה במסירת התשלום, אחרת תכה אותה. הקטינה תקפה את המתלוננת בכך שמשכה בשערותיה ושפכה עליה מים. הקטינה השנייה תקפה אף היא את המתלוננת, ומשכה בשערותיה עד שהוטחה ארצה.

מספר ימים לאחר מכן, מתואר אירוע נוסף בחוף אשקלון בו לקחו חלק הנאשמת ושתי הקטינות האחרות. הנאשמת ואחת הקטינות חפרו בור בחוף אשקלון, הקטינה מילאה בו מים והנאשמת דחפה את ראשה של המתלוננת לבור. לאחר מכן הורתה הנאשמת למתלוננת להשיג לה סכומי כסף נוספים, כשהיא מורה לה לעבור בבתים הסמוכים לחוף ולבקש כסף. המתלוננת עשתה כן, וכעבור זמן קצר שבה לחוף כשבידה סכום של מאה שקלים, אותם העבירה לנאשמת.

בהמשך לאירוע זה, המתלוננת ושתי הקטינות נסעו במונית, יחד עם המתלוננת, לביתו של הנאשם איברהים אידריס, החולק אותו עם שניים נוספים. לפי האישום, לאור היכרותה של הנאשמת עם השלושה, היא ידעה כי יסכימו לקבל שירותי מין מהמתלוננת תמורת תשלום.

הנאשמת, כך נטען, הודיעה למתלוננת כי עומדות לרשותה 10  דקות להעביר לה 300 שקל, או שתקרא לגבר שיקיים עימה יחסי מין תמורת הסכום הנ"ל. המתלוננת, שחששה מהנאשמת, עלתה לדירת הנאשם וחבריו, ביקשה את הסכום האמור והציעה לשלושה "לעשות דברים" בתמורה. תחילה סורבה, וכאשר שבה והציעה זאת פעם נוספת, נעתר הנאשם להצעה וסיכם עם המתלוננת כי ייפגש עימה מחוץ לדירה כשעה לאחר מכן.

הפרקליטות טוענת כי בזמן שהמתינו לנאשם בסמוך לדירה, תקפו הנאשמת ושתי הקטינות את המתלוננת בכך שמשכו בשערה, הטיחו את ראשה ארצה ובעטו בראשה.

לאחר שהנאשם ירד מהדירה, הציעה לו הנאשמת שירותי מין מהמתלוננת, והנאשם השיב בחיוב וסיכם על תשלום של 300 שקל. הנאשמת הציעה את שירותי המתלוננת גם לשני השותפים הנוספים, אך מאחר שהיו להם רק מאה שקלים, היא סירבה לעסקה. אידריס, כך נטען, בעל את המתלוננת בפרדס סמוך, ולאחר מכן מסר לנאשמת 200 שקל.

כתב האישום נגד הנאשמת מייחס לה בגין אירוע זה עבירת אינוס בכך שגרמה לכך שהנאשם יבעל את המתלוננת, וכן עבירה של הבאת אדם לידי מעשה זנות בנסיבות מחמירות תוך ניצול קטינים לזנות, שימוש בכוח, לחץ או איומים.

abuse

סיגריות בוערות על הפנים

באישום נוסף מתואר כיצד הנאשמת ושני קטינים בני גילה של המתלוננת תקפו אותה באלימות, ואיך בהמשך הצטרפה גם אחת הקטינות, ויחד תקפו את המתלוננת.

באותו אירוע, כך נטען, הציתה הנאשמת את שיערה של המתלוננת וכיבתה סיגריות בוערות על פניה. לאחר מכן לקחה רגל שבורה של כסא פלסטיק, הניחה אותו מתחת לסנטרה של המתלוננת וניסתה לחנוק אותה, כשהיא מניפה את המתלוננת באוויר באמצעות רגל הכסא, תוך שהמתלוננת משמיעה קולות חנק והנאשמת צוחקת.

גם הקטינה הצטרפה להתעללות, משכה בשיערה של התלוננת, בעטה בה בכל גופה, הטיחה אותה ארצה, הכתה בה באגרופים וכיבתה אף היא סיגריות בוערות על פניה. אחד הקטינים אחז בענף עץ דקל, דקר את המתלוננת בבטנה התחתונה, סמוך לאיבר מינה, סטר על פניה והטיח אותה ארצה מספר פעמים, יחד עם הקטין השני, שאף הוא סטר לה, חנק אותה, הטיחה ארצה ובעט בראשה מספר פעמים.

רק התערבות של שני קטינים המכירים את המתלוננת ואשר עברו במקרה במקום, קטעה את מסכת ההתעללות, לאחר שהורו למתלוננת לבוא איתם. בטרם עזיבתה של המתלוננת את המקום, הודיעה לה הנאשמת שהיא "קונסת" אותה ב-3000 שקלים.

לפי כתב האישום, יום למחרת התרחש אירוע נוסף בו נפגשו הנאשמת, אחת הקטינות, קטינה נוספת והמתלוננת בסמוך לתחנה המרכזית באשקלון.

הנאשמת דרשה מהמתלוננת סכום כסף נוסף בטענה שהיא "פתחה" עליה במשטרה, סטרה לה, בעטה בה, וחנקה אותה.

בהמשך הרימה הנאשמת חתיכת זכוכית שבורה מהרצפה, תקעה אותה באחת מכוויות הסיגריות שעל פני המתלוננת, וחתכה אותה. אחת הקטינות השליכה על המתלוננת מטף כיבוי אש ומנגל, סטרה לה ובעטה בה. לבסוף, קשרה הנאשמת את פיה של המתלוננת באמצעות חולצה השייכת לאחת הקטינות, בעוד המתלוננת מדממת כתוצאה ממעשיהן. הקטינה השנייה אף צילמה את המתלוננת במעמד הנ"ל. רק התערבות מצד עוברת אורח שעברה במקום גרמה לנאשמת לחדול ממעשיה.

od malka ben200   od yehezkel hila1  
 עו"ד בנימין מלכא  עו"ד הילה יחזקאל  

כתב האישום מייחס לנאשמת גם עבירות של סחיטה באיומים וסחיטה בכוח, אשר ביצעה באחת מהקטינות שלקחו חלק בחלק ממסכת ההתעללות במתלוננת.

נטען, כי במהלך שנת 2016 הנאשמת דרשה ממנה במספר רב של הזדמנויות להעביר לה סכומי כסף שונים, ואכן קיבלה ממנה סך כולל של כ-1,000 שקל. גם אותה תקפה הנאשמת במקרים בהם לא העבירה הקטינה כסף.

עם הגשת כתבי האישום נגד הנאשמת ואידריס ביקשה הפרקליטות להורות על מעצרם עד תום ההליכים. בידי הפרקליטות הודעותיהן של שתי הקטינות לגבי האירוע עם אידריס, הודעת המתלוננת בפני חוקרת ילדים והודעות שותפיו לדירה.

עו"ד מיכאל בוסקילה מהסנגוריה הציבורית, המייצג את הנאשמת, אמר: "היא מגיעה מרקע משפחתי קשה ועברה טרגדיות קשות. לאור עברה ומצבה הנפשי הקשה החלו רשויות הרווחה לבחון אותה. אנו ממתינים לקבל את חומרי החקירה, ולאחר שנלמד אותם נגיב בבית המשפט".

עו"ד אכרם חסונה, סנגורו של אידריס: "הנאשם שיתף פעולה עם החוקרים, והכחיש את החשדות. נגיב בבית המשפט לאחר שנקבל את חומר החקירה".

עורכי הדין בנימין מלכא והילה יחזקאל, המייצגים את קורבן ההתעללות, אמרו היום: "מדובר במקרה מזעזע שפרטיו המלאים נחשפים מרגע לרגע, עם תיאורים קשים מנשוא של עבירות קשות שבוצעו בקטינה בת פחות מ-13. אנו רואים מעשים אלו כעליית מדרגה חמורה ואסור לנו כחברה לעבור לסדר היום ללא מיצוי הדין עם הפוגעים. נפעל למיצוי הדין ללא לאות, מול כל המעורבים בפרשה". 

מעצרם של אידריס והקטינה הוארך כאמור עד תום ההליכים.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *