השופט יצא לסיור שטח בבית משפחת כראג'ה ביפו

שתף כתבה עם חברים

לא בכל יום מכתת בית המשפט את רגליו מחוץ לכתליו. היום זה קרה, כאשר השופט עלא מסארווה החליט לבחון בעיניו את הבית שחלקו מיועד להריסה

shofet masarwa od cabub
השופט עלא מסארווה (משמאל) עם עו"ד וליד כבוב

בהליך נדיר יחסית, שופט בית משפט השלום בתל אביב, עלא מסארווה, יצא היום לסיור שטח בבית טאלב כראג'ה בשכונת עג'מי ביפו, על מנת להתרשם באופן בלתי אמצעי ממצב הבית והפתרונות האפשריים לו, לאור המחלוקת סביב דרישת העירייה לקיים את צו ההריסה שהוצא לחלק מגג המבנה.

ההליך המשפטי הוא חלק ממדיניות של עיריית תל אביב לאכוף דיני תכנון ולפנות עברייני בנייה, בדגש על תושבים ערבים ביפו. בחודש פברואר ביטל בית המשפט המחוזי פסק דין קודם – שהורה להרוס את הגג בבית כראג'ה. התיק הוחזר לבית משפט השלום לצורך עיון בחוות דעת הנדסית חדשה מטעם ההגנה, שהזהירה מביצוע ההריסה, עקב חשש לקריסת המבנה כולו.

מדובר בבית קרקע שמצבו בקושי היה ראוי למגורי אדם, ולאורך שנים היה חשוף בחלקו לכיפת השמיים, ופרוץ לגשמים. הדייר כראג'ה, עבריין משוקם, בנה בשנת 2005 חלק גג מלוחות גבס בחלק הבלתי מקורה של המבנה, בו התגורר מאז ילדותו. עיריית תל אביב הגישה נגדו כתב אישום בגין בנייה בלתי חוקית. חוות הדעת של ההגנה, שהוגשה באמצעות הסנגור עו"ד וליד כבוב, הזהירה כי הריסת חלק הגג המדובר תסכן כאמור את יציבות מבנה הגג כולו, ותחלק את הבית לשני חלקים.

 karaga taleb
 טאלב כראג'ה

לאחר חזרת התיק לבית משפט השלום, ביקש השופט מסארווה מהעירייה להציג פתרונות יצירתיים חלופיים "מחוץ לקופסא". העירייה לא חזרה עם תשובות, וההגנה ביקשה שבית המשפט ייצא ויתרשם בעיניו מביקור בנכס. ההליך החריג התקיים היום, כאשר את עיריית תל אביב ייצגו עו"ד הניה שכטמן, מנהלת מדור תכנון ובניה; עו"ד ענת סגל מהשירות המשפטי של העירייה, ואיש ממחלקת ההנדסה. את כראג'ה ייצגו עו"ד כבוב ועו"ד מרים כבוב סכסכ.

ממשרד עו"ד כבוב נמסר: "אנו סמוכים ובטוחים כי לאחר הביקור שנערך, בית המשפט קיבל פרספקטיבה שונה לחלוטין מהמציאות המדומה שהוצגה לפניו, וההחלטה הראויה ביותר תתקבל. עיריית תל אביב נעמדת על רגליה האחוריות לקיום הצו, ולאור חוות הדעת שהוצגה והנסיבות ההומניות, איננו מוצאים כל סיבה הגיונית לכך".

od cabub sacsac miryam 
 עו"ד מרים כבוב סכסכ
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *