![]() |
| פנטזיות או ראיות? אברהם אטיאס ועו"ד שי שורר בבית המשפט |
בית משפט השלום בראשון לציון האריך (27.11) את מעצרו של אברהם (ויוי) אטיאס החשוד בניסיון רצח של עבריין אחר, ככל הנראה באמצעות מטען חבלה.
אטיאס, 29, תושב קרני שומרון ומפתח תקווה במקור, היה מזוהה בעבר עם שי מוסלי ועל רקע זה הוא מסוכסך עם ארגונו של אבי רוחן במה שמוכר כמלחמת הצ'יינג'ים. לפני פחות מחודש הוא ניצל מחיסול בשכונת עמישב לאחר שמטען חבלה התפוצץ מתחת לרכבו, מיד לאחר שזיהה אותו בבדיקה שגרתית כפי שהוא נוהג לעשות לפני כניסה לרכבו.
אטיאס, יעד מודיעיני של כמה יחידות משטרה, נעצר בעבר בחשד כי תכנן לחסל בכירים בארגונו של רוחן. לפי גורמים במשטרה הבוקר, מעצרו הנוכחי מתייחס להחזקת מטען לצורך ביצוע חיסול במסגרת סכסוכי העבריינים בפתח תקווה. עם זאת, בבקשת המעצר שהוגשה לבית המשפט אין אזכור למטען חבלה וצוין רק כי מדובר בניסיון רצח.
גם בדיון סירב נציג ימ"ר מרכז לחשוף פרטים לגבי החשדות והקשר של אטיאס אליהם. הסנגור, עו"ד שי שורר, ציין כי הוטחו באטיאס טענות על ניסיון רצח שהוא ביצע לכאורה ב-6 בנובמבר, כלומר, שבוע בלבד לאחר שאטיאס עצמו היה יעד לחיסול בשכונת עמישב בפתח תקווה. מכאן ניתן לשער בזהירות כי במשטרה חושדים שאטיאס תכנן לרצוח עבריין אחר כמעשה נקם.
המשטרה סירבה לחשוף בדיון אם נתפס מטען חבלה או פריט אמל"ח אחר, אך רמז לכך ניתן לקבל מהעובדה כי עם מעצרו ביקשו ממנו החוקרים לתת דגימת די-אנ–איי והוא סירב. על פניו נראה כי המשטרה מבקשת לבדוק התאמה לממצאים פורנזים שיתכן וקיימים ברשותה, הגם שבמאגר המשטרתי קיימת דגימת די-אנ-איי של אטיאס.
רמז נוסף עולה מאמירתו של נציג המשטרה בבית המשפט לפיה, "בחומר החקירה מגולמת עבירת ניסיון הרצח הן במקום שהיא בוצעה והן בצורה שהיא בוצעה". מנגד, עו"ד שורר הקשה בדיון שוב ושוב על החוקר המשטרתי בניסיון לדלות ממנו פרטים לגבי המיוחס למרשו וכן דרש לשחררו לחלופת מעצר.
"קיים חשד סביר מרף גבוה וממשי ביחס לשלב זה", קבע השופט אילן בן דור לאחר שעיין בחומר החקירה ושמע את טיעוני הסנגור. "זאת אף שהחשוד בנקודות לא מעטות שומר על שתיקתו כזכותו ובכך לא מסייע להפרכת החשדות נגדו". לגבי המסוכנות שלטענת המשטרה נשקפת מאטיאס, קבע השופט כי "קיימת מסוכנות מרף גבוה בשים לב למה שכבר מונח בתיק החקירה". בתום הדיון נענה השופט חלקית לבקשת המשטרה והאריך את מעצרו עד 2 בדצמבר.
עו"ד שורר מסר בתגובה: "לאחר דיון ארוך מסתבר מחד כי הטוען המשטרתי מסרב להשיב אם מדובר במטען חבלה תחת המנטרה 'זה חומר חסוי', מאידך דובר המשטרה מוציא הודעת דובר על מטען חבלה אז זה חסוי או לא? האם זאת אותה משטרה שמדברת? זה עוד יתברר בהמשך, אבל כפי שזה נראה עתה מדובר ביותר פנטזיה מאשר ראיות".
|
| הרכב של אטיאס לאחר ניסיון החיסול בעמישב (צילום: כבאות מחוז מרכז) |










