לבחור בשם מחמוד אבו קוידר מהפזורה הבדואית בנגב היה "תחביב" מיוחד: לאסוף כדורים לרובה ולעשות שימוש באבק השריפה להכנת פצצות. במהלך שנת 2012 הוא שדרג את "התחביב" והתחיל להכין גם מטעני צינור. חוץ מזה, הוא גם התבטא ברשת האינטרנט נגד מדינת ישראל וניסה ליצור קשר עם גורמי טרור שונים. אחד מחבריו של אבו קוידר היה אלמוג זגורי מאילת. השניים למדו יחד בבית ספר תיכון בבאר שבע ולפי משפט שהתנהל נגד זגורי, הייתה גם חפיפה בין החברות ארוכת השנים לבין "התחביב" של אבו קוידר.
בנובמבר 2012 קשר זגורי עם אבו קוידר ועם חבר נוסף שלו, אביב דהן – חייל המשרת בצריפין – לגנוב מצה"ל נשק ותחמושת למטרת רווח כספי. במועד זה נפגשו שלושתם סמוך לבסיס בצריפין, אבו קוידר הוריד את זגורי ליד פרצה בגדר, ושם המתין לו דהן. זגורי חיפש נשק לגנוב ובין היתר נכנס למקלחות החיילים, אולם לא מצא נשק, והשלושה עזבו יחד עם מחמוד את המקום. כתב אישום מתוקן שהוגש נגד זגורי לבית המשפט המחוזי בבאר שבע ייחס לו עבירות של קשירת קשר, כניסה לבסיס צבאי וניסיון לגניבת נשק. במסגרת הסדר הטיעון התחייבה התביעה להצהיר כי זגורי לא ידע על תוכניותיו של חברו אבו קוידר לפגוע בביטחון המדינה.
השופטת טלי חיימוביץ קיבלה את הסדר הטיעון וגזרה על זגורי – בעל דוכן בטיילת אילת שהורשע בעבר במכירת מותגים מזויפים – 12 חודשי מאסר בפועל ועוד 12 חודשי מאסר על תנאי. "הערכים החברתיים שנפגעו ממעשי הנאשם הם ביטחון המדינה והציבור", ציינה השופטת בהחלטתה, "עבירות סחר בנשק טומנות בחובן סכנה ממשית לציבור, שכן כאשר נשק מגיע לידיים לא רצויות, בין לגורמים פליליים ובין לגורמי טרור, הוא עלול להביא לפגיעה בחפים מפשע". השופטת הוסיפה וציינה בהחלטתה כי בינתיים זגורי מרצה עונש של חמישה חודשי מאסר בגין תיק אחר – בו הורשע במסגרת הסדר טיעון במכירת ג'ינס מזויפים.
את התביעה ייצגה עו"ד איילת קדוש. את זגורי ייצג עו"ד בניה.







