אהבה, הפלה, סחיטה

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום: החבר החדש של הבחורה סחט אלפי שקלים מגבר שהבחורה הרתה ממנו בעבר וביצעה הפלה. הביא את את חבריו שאיימו על המתלונן, אילצו אותו להוציא כסף מהכספומט ולפרוט עבורם על שמו צ'קים דחויים בצ'יינג' 

כתב אישום הוגש (17.10) נגד תושב ירושלים ושני תושבי חולון אשר נאשמים בסחיטה של גבר אשר קיים יחסים רומנטים עם בת זוגו של אחד הנאשמים, שאף נכנסה להריון מהמתלונן. 

על פי כתב האישום, שהגישה עו"ד נורית לנגנטל שוורץ מפרקליטות מחוז ירושלים, דני (שם בדוי), המתלונן היה בקשר רומנטי עם מיכל (שם בדוי), שבמהלכו היא נכנסה להריון ועברה הפלה בהחלטה משותפת שלהם. כעבור מספר חודשים קיים הנאשם חסיד נחום (24) מירושלים קשר רומנטי עם מיכל, שבמהלכו סיפרה לו על ההפלה שעברה. נחום סיפר על כך לחבריו הנאשמים, מרדכי קריכלי (36) ושם טוב מזרחי (52) מחולון.

בכתב האישום נטען, כי השלושה קשרו קשר לסחוט באיומים את דני כדי להניעו לשלם להם 20 אלף שקל, שמתוכם ישולם חלק למיכל. בחודש מרץ 2010 התקשר נחום אל המתלונן, תוך שהוא מזדהה בשם "הרצל", והשניים קבעו להיפגש כעבור שלושה ימים ברחוב יפו בירושלים. דני הגיע למקום המפגש אבל חשש להיכנס לבניין בו המתין לו נחום, שיצא לרחוב וניסה לשכנע אותו באיומים להיכנס פנימה. בין היתר נטען שאמר לו, כי "אם הם יצטרכו לרדת אליו זה יהיה מאוד כואב, שזה ייגמר לא יפה, וכי הוא ממליץ לו שלא יירדו אליו".

במהלך הפגישה הסביר נחום למתלונן כי מבקשים לדבר איתו על כך שהכניס בחורה להריון ונעלם. לאחר מספר דקות אכן ירדו אליו הנאשמים קריכלי, שהזדהה כ"מושיקו", ומזרחי שהזדהה כבן משפחה של הבחורה. נטען כי מזרחי איים על המתלונן: "זאת אפשרות חד צדדית ואני לא הולך להציג אותה עוד פעם. כדאי לך לקחת את זה לתשומת ליבך ולעשות את זה. אם לא, אתה תבין בצורה שונה איך שאנחנו יודעים לטפל וזה לא ישתלם לך … תן לנו סכום של 20 אלף שקל". נחום ומזרחי הורו לו להשיג את הכסף עד סוף אותו יום.

למחרת נפגש המתלונן עם קריכלי והסביר שלא הצליח לארגן את הכסף. לאחר דין ודברים הורה לו קריכלי למשוך כסף מהכספומט בנימוק, שהוא "לא בא לחינם לירושלים ושחייב להביא לו כסף". המתלונן משך 500 ומסר אותם לקריכלי, נטען בכתב האישום. במעמד הזה נתן קריכלי למתלונן לשוחח בטלפון עם מזרחי, שאיים עליו: "יא מניאק, זה שאתה לא מביא כסף אני אקרע אותך. עכשיו תביא 5,000 שקל". בהמשך הצטרף מזרחי לפגישה והטיח במתלונן, "מה, אנחנו עובדים אצלך? כסף זה כסף, ומילה זו מילה, יש לך שעה לארגן 5,000 שקל". במפגש נוסף, נטען, העבירו לו הנאשמים צ'קים שונים בסכומים של אלפי שקלים כדי שיפרוט אותן על שמו בצ'יינג' ויעביר להם את הכסף המזומן שיקבל בתמורה לאותן המחאות.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *