![]() |
| מזימות של המשטרה בתוך המילייה העברייני. אסי אבוטבול |
ראש ארגון הפשע המורשע, אסי אבוטבול, אשר מרצה עונש מאסר של 18 שנה על עבירות סחיטה בנסיבות של ארגון פשיעה, הגיש הבוקר (30.12) תביעת ענק נגד משטרת ישראל, פרקליטות מחוז מרכז ושירות בתי הסוהר. באמצעות עו"ד נירה שגב תובע אבוטבול 40 מיליון שקל בטענה שחוקרים במשטרת ישראל ובשירות בתי הסוהר ניסו לצייר אותו בזדון כמשתף פעולה וכמי שניסה להפליל כמה מבכירי העבריינים במדינה.
![]() |
| עו"ד נירה שגב |
בשנים האחרונות הפיצו חוקרי משטרה שמועה על כך שאבוטבול מתכוון לשתף פעולה עם המשטרה בפרשה גדולה. השמועה נפוצה בכל בתי הסוהר ובכל המילייה העברייני אליו משתייך אבוטבול, ופגעה מאוד במעמדו. בגלל השמועה הזו, בין היתר, שוהה אבוטבול שנים ארוכות בתנאי הפרדה ארצית קשים והדבר גם מונע ממנו לצאת מההפרדה בשנים הקרובות, ואף ישפיע בעתיד על הסיכויים שלו לקבל קיצור מאסר.
התביעה נמסרה לקבלת תגובת הנתבעים לכמה תנאים טרם פתיחה בהליך בצירוף בקשה מבית המשפט לפטור את האסיר מתשלום אגרה.
עו"ד שגב מסרה בתגובה: "לאור הדברים הרגישים הנטענים בכתבי הטענות שהוגשו על ידי התובע מצאנו לנכון לבקש כי התביעה תתנהל בדלתיים סגורות, בית המשפט ידון ויחליט".











