מפקד להב 433 ניצב רוני ריטמן לא פורש מהמשטרה. בניגוד לפרסום בכלי תקשורת, ריטמן הודיע למפכ"ל כי החליט לפרוש מלהב ועל פי הסיכום עם המפכ"ל אלשיך הוא ישובץ בתפקיד אחר.
ריטמן המפקד על יחידת העילית שלוש וחצי שנים, נאלץ להודיע על עזיבתו את להב בעקבות ה"רמזים" ששיגר בג"צ למפכ"ל עקב אי שביעות הרצון מהצעדים הפיקודיים והאחרים שננקטו נגד ריטמן, וזאת בעקבות עתירת הקצינה צ', עוזרת ראש חטיבת המודיעין לשעבר תנ"צ גיא ניר, הטוענת כי ריטמן הטריד אותה מינית.
צ' עצמה עומדת לדין משמעתי בימים אלה יחד עם תנ"צ ניר בגין התנהגות שאינה הולמת, עקב דיווח על שעות עבודה בשעות בהן היתה בביתה ובמקומות פרטיים לפי הנטען עם מפקדה תנ"צ ניר.
עורכי הדין איל כהן, אופיר סטרשנוב וירון לונדון, המייצגים את ריטמן מסרו בתגובה: "לאחר ששקל את הדברים בכובד ראש ובנסיבות שנוצרו, החליט ניצב ריטמן לבקש מהמפכ"ל והשר ארדן לסיים את תפקידו בשבועות הקרובים, מתוך האחריות שלו כלפי להב 433 ומשטרת ישראל ומתוך הכבוד שהוא רוחש לעליונות מערכת המשפט ובג"צ. ניצב ריטמן מסיים בימים אלה שלוש וחצי שנים כראש להב 433 , קדנציה ארוכה ורבת השגים, והוא מתכוון להמשיך ולשרת במשטרת ישראל בכל תפקיד שיטילו עליו המפכ״ל והשר, ככל שימצאו לנכון, באופן שיתאים את נסיונו וכישוריו".









