המחלקה לתיקים מיוחדים ברשות המסים הגישה כתב אישום נגד חמודי בדיר (27) מכפר קאסם, הנאשם כי סייע לאיציק וזאנה בהונאת מע"מ והלבנת הון בחברות שבשליטתו בעשרות מיליוני שקלים.
לפי כתב האישום שהוגש לבית משפט המחוזי מרכז, בדיר נרשם כבעלי חברת אבטחה בשם "ב.ג שחר" שנרכשה על ידי וזאנה בשנת 2015. על פי הנטען, בדיר סייע לואזנה להוציא חשבוניות פיקטיביות לשתי חברות אחרות שהיו בשליטת ואזנה, "בטר קלין" ו"מוקד אריה", וכך להפחית את חבותן למע"מ ולשמור על ספריהן מאוזנים. בסך הכל נטען כי הוצאו על ידי ואזנה ובדיר חשבוניות פיקטיביות בהיקף של 67 מיליון שקל אשר המע"מ בגינן שנגרע מקופת המדינה עומד על 10 מיליון שקל.
בדיר נאשם בהלבנת הון של 27 מיליון שקל – סכום המורכב מהמחאות של 16 מיליון שקל לפקודת "ב.ג שחר" שנרשמו בהתאם לחשבוניות ונוכו בצ'יינג' גוסטו, והמע"מ בגינן. בדיר מיוצג על ידי עו"ד יואב ציוני. נגד וזאנה הוגש כתב אישום לפני שנה וחצי בגין עבירות מס והלבנת הון במאות מיליוני שקלים.









