
מפכ"ל המשטרה, רנ"צ רוני אלשיך, ומפקד מחוז צפון, ניצב אלון אסור, ערכו אתמול (רביעי, 25.7) סיור בחופי הכנרת.
מפקד מרחב כנרת, נצ"מ יגאל חדד, סקר בפני המפכ"ל את השינויים שבוצעו בכנרת יחד עם רשויות נוספות, ביניהם "מהפכת החופים השקטים", הגברת אכיפת חוק האלכוהול, מניעת עבירות ביריונות ואלימות והגברת הנוכחות המשטרתית בצירי התנועה, בחופים ובמים.
נקודת המשטרה החדשה בכנרת, שנקראת נקודת משטרת האגם, הוקמה והחלה לפעול בתחילת חודש יוני, לאחר עבודת מטה במרחב כנרת ובתחנת טבריה. בנקודת המשטרה 27 שוטרים שעליהם מפקד קצין בדרגת רפ"ק. השוטרים מפעילים מגוון אמצעים, בכלל זה כלי שיט, רחפנים, אופנועים, כלבי משטרה ועוד.

מהמשטרה נמסר כי "הקמת נקודת המשטרה תחזק ותשפר את האפקטיביות בתחום השירות לציבור, הלחימה בפשיעה, הביטחון האישי והסדר הציבורי בגזרת האגם ותספק שירותי משטרה לעשרות אלפי אזרחים המבקרים במקום".
אלשיך אמר בביקור: "נקודת האגם תאפשר לנו לטייב את המענה והשירות הניתן לאזרחים ולרשויות בגזרת האגם ותגביר את שיתוף הפעולה עם גורמי הביטחון הנוספים וגופי ההצלה. כל הקמת יחידת משטרה חדשה, מגדילה את האפקטיביות של השיטור הקלאסי ומחדדת את התאמתו לצרכי האזרחים. זו עוד הנגשה ועוד התאמה ספציפית, לצורך הקיים".
עוד נמסר, כי השיטור הרגלי והימי יקיימו קשר ישיר ובלתי אמצעי עם הנופשים בכנרת ועם בני הנוער בפרט, בכדי לחזק את נורמות הציות לחוק.



