
בית משפט השלום בתל אביב הורה לשחרר למעצר בית את ג'אלאל חמאד (20) מיפו, בחשד שהחזיק נשק ונמלט מהמשטרה.
חאמד, המוכר למשטרה, נעצר לפני ימים אחדים בחשד לסיכון אדם בנתיב תחבורה, החזקת נשק, חבלה במזיד ברכב, הפרעה לשוטר במילוי תפקידו ונהיגה פוחזת ברכב.
לפי המשטרה, באירוע שהתרחש ב-5 בדצמבר נמלט הצעיר ממחסום משטרתי תוך כדי פגיעה במספר כלי רכב, למרות שאין לו רישיון ותוך שהוא מחזיק ברכב אקדח. אחד השוטרים ירה לעבר הרכב הנמלט, אולם למרות זאת הנהג הצליח להימלט.
מאוחר יותר עצרו השוטרים את חמאד, אולם לא איתרו את הנשק. ג'לאל עצמו הכחיש את המיוחס לו והוא עדיין טוען כי כלל לא נהג ברכב באותה עת.

בדיון בבית המשפט טען הסנגור, עו"ד שאדי כבהא, כי האירוע לא הצדיק ירי. לטענתו, כל מה שמיוחס למרשו הוא ניסיון של המשטרה להצדיק בדיעבד את הירי של השוטרים.
מעצרו של החשוד הוארך בתחילה, אולם ביום חמישי האחרון – כאשר היחידה החוקרת ביקשה שוב להאריך את המעצר – השופט עלאא מסארווה הורה לשחררו לאחר שקבע כי החשד נגדו לא התעבה מלבד שלילת גרסת האליבי שלו.
המשטרה ערערה לבית המשפט המחוזי, שהאריך את מעצרו של החשוד עד היום (16.12). הבוקר ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו של החשוד בחמישה ימים נוספים, אולם השופט קיבל שוב את עמדת הסנגור והורה על שחרורו למעצר בית עד 20 בדצמבר.


