חוקרי ההונאה בימ"ר חוף עצרו את שלומי הרוש (36) מקרית אתא בחשד שסייע להונאה בעשרות מיליוני שקלים, בה מעורבים על פי החשד חברו שרוליק טאייב ושני עורכי דין – איריס סלוק טאייב, תובעת ברשות המסים מע"מ, ועו"ד גיא אופיר (אין קשר לשני עורכי דין נוספים בשם הזה מתל אביב וקרית ביאליק).
לפי החשד, עשרות בעלי עסקים שקיבלו שירותי "ייעוץ עסקי" ומימון משרוליק טאייב נעקצו וצ'קים שמסרו נגנבו.
הרוש, סיטונאי ירקות ופירות הוא בהליכי פשיטת רגל, כמו טאייב עצמו. במשטרה קוראים לפרשה באופן לא רשמי "מחסל העסקים". הסנגור עו"ד תומר נווה, אמר כי הרוש כי הוא קורבן של טאייב ולא מסייע לו, בדומה לגרסת חשודים אחרים. "העסק של הרוש חוסל על ידי טייב, שנתן המחאות וקיבל סחורות בשמו", אמר עו"ד נווה. המשטרה חיפשה אחרי הרוש במשך שבוע. שופטת בית משפט השלום בעכו ג'ני טנוס האריכה את מעצרו עד 10 ביוני.
![]() |
![]() |
עדכון 7.6
מעצרו של אופיר הוארך עד 11.6. עורכת הדין סלוק טאייב שוחררה למעצר בית. סנגורה עו"ד שלומי שרון מסר: "אני מברך על שחרורה של הגב' טאייב. לא היה מקום מלכתחילה לעוצרה. שחרורה מלמד כפי שטענה לכל אורך הדרך שאין לה קשר למעשים הנחקרים ולא דבק רבב בהתנהלותה".











