סלטים: קו ראשון על השולחן

שתף כתבה עם חברים

הישראלים הם עם חובב סלטים ומשכזה אנחנו אוהבים לראות שפע של אוכל, סלטים במגוון רחב של צבעים שהופך את השולחן לחגיגה של ממש, עוד לפני שהגיעו אליו המנות הראשונות והעיקריות. במאמר הזה נעשה כבוד לכל הסלטים הכי אהובים, שאנחנו פשוט חייבים שיהיו על השולחן שלנו, בין אם מדובר בערב חג או בערב שישי

צילום: pixabay

בואו נתחיל מהקלסיקות
סלטי קלסיקה ישראלים הם הסלטים הכי טעימים שיש, לפניכם הסקירה המלאה:

  • סלט טחינה – הסלט המוכר והאהוב מוסיף המון על כל שולחן. ניתן להכין אותו עם הרבה ירק ולקבל גוון ירקרק, או עם תוספת של הרבה שום ולימון ולקבל סלט טחינה נהדר.
  • סלט חומוס – הסלט הנהדר הזה יכול להופיע על השולחן בגרסתו הפשוטה עם מעט שמן זית, פפריקה חריפה וגרגרי חומוס. אך הוא יכול להגיע גם עם תוספות של פטריות חמות, בצורה של מסבחה ומי שאוהב לפנק, לפנק, לפנק יכול להוסיף גם פלחים של ביצה קשה.
  • סלט מטבוחה – סלט זה הוא אחד המזוהים עם הסלטים הקלסיים שיופיעו על השולחן. הסלט החריף שעשוי מעגבניות, פלפל ירוק חריף ושום, מתבשל על הגז שעות ממושכות ומפיק לנו את הטעמים הנפלאים הללו.
  • סלט חצילים במיונז – את הסלט הנהדר הזה אפשר להכין בשתי גרסאות, האחת היא לצלות את החצילים בתנור בחום גבוה והשנייה היא לצלות אותם על הגז. בשני המקרים טעם החצילים יהיה שונה לחלוטין האחד מהשני, שכן החצילים על האש יקבלו גוון טעם מעושן. התוספת של המיונז והשום עושים לסלט הזה רק טוב.
  • סלט ביצים במיונז – עוד סלט אהוב שמותיר טעם רב הוא סלט הביצים. ניתן להכינו מביצים קשות, מעט מלח, לימון ופלפל שחור, או להוסיף לו עירית קצוצה ולהקפיץ לו את הטעמים.
  • סלט גזר מבושל – סלט הגזר החריף הוא אחד המעדנים. הגזר שבושל ורוכך, מתובלן היטב עם פפריקה, כוסברה, שיני שום ויש מי שאוהב להוסיף גם אריסה חריפה במקום פפריקה חריפה, ויש מי שישלב את שתיהן בסלט ויקבל חריפות גבוהה יותר.
  • סלט סלק מבושל – עוד קלסיקה שאי אפשר לפסוח עליה היא סלט הסלק אשר מרוכך וטעמיו המתוקים מתפרצים החוצה. אליו נוסיף פטרוזיליה, כמון, שמן, מלח ופלפל והרי לכם הסלט האדום והטעים של הסלק.
  • סלט אבוקדו – הגוון הירוק העז של האבוקדו בהחלט מוסיף חינניות לשולחן שלנו. לכן, קלפו מספר אבוקדואים, הוסיפו להם מיץ לימון ומלח, ערבבו היטב והגישו בכלי יפה שבו הם יוכלו לבהוק.
  • סלט בשבש – מי שלא מכיר את השם, יתוודע עכשיו לכך שמדובר סלט המכיל שומר טרי וקולורבי טרי חתוכים ופרוסים יחד בתוך מרינדת לימון, מלח, שמן זית ופלפל שחור גרוס.

סלטים טריים
כל שולחן צריך גם ירקות טריים שכיף לאכול אותם, סלטי עלים מרעננים, סלטים עם פירות מתוקים שמקפיצים את הטעמים וסלטים עם תוספות של גרעינים. לפניכם כמה סלטים כאלו:

  • סלט עלים ירוקים – סלט של מיקס עלים ירוקים, טעים במיוחד כשמוסיפים לו מקלות של סלק, פרוסות של תפוח גרני סמית, קצת חמוציות, אגוזי מלך ואם השולחן שלכם עתיד להיות חלבי תוכלו להוסיף לו גם גבינת רוקפור שתחבר את כל הטעמים הללו יחד. על הסלט הזה זלפו רוטב בלסמי עם דבש ויתקבל לפניכם סלט נהדר ועשיר בטעמים שלא תוכלו להפסיק לאכול ממנו.
  • סלט חסה – רבים אוהבים להגיש סלט של חסה בלוויית שמן זית, מלח ומיץ מלימון טרי. מי שרוצה לשדרג את הסלט הזה יכול להוסיף לו גם בצל ירוק וצרור של שמיר קצוץ.
  • סלט עגבניות ובצל סגול – סלט עגבניות שרי בכמה צבעים, עם פרוסות של בצל סגול, מלח ושמן זית בהחלט יעניק צבע לשולחן והרבה טעם גם כן.
  • סלט תירס במיונז – הסלט הזה קליל וטעים, מצטרפים אליו מלפפון חמוץ, גמבה והרבה שמיר.
  • סלט פטריות ופקאן מסוכר – אם מתחשק לכם טוויסט של טעמים זה הסלט עבורכם. חתכו פטריות חיות, הוסיפו לו עירית קצוצה ושברי אגוז פקאן מסוכר. רגע לפני שאתם מגישים אותו לשולחן הוסיפו לו מעט שמן זית ורוטב סויה.
  • סלט עשבי תיבול – סלט זה מוכר מהרבה מאוד אירועים שבהם מגישים סלט של כוסברה ופטרוזיליה קצוצה עם הרבה לימון, מלח ושמן זית. ניתן לשדרג אותו עם מעט עלי נענע ולהוסיף לו חמוציות ושברי שקדים מולבנים קלויים קלות.
השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *