חשד: הציתה בית בכפר קאסם כנקמה על רצח אחיה

שתף כתבה עם חברים

במשטרה טענו כי שתי חשודות נצפו בקרבת הבית שהוצת, אך עורך דינה של אחת החשודות ציין כי היא לא ידעה שאחותה תצית את הבית

הבית שהוצת בכפר קאסם (דוברות המשטרה)

ב-12 בדצמבר, בשעות הערב, נורה איברהים (לנין) אלטורי (41), אסיר משוחרר, בכפר קאסם. על פי גורמי רפואה, הגבר פונה אל המרכז הרפואי בלינסון בפ"ת במצב קשה. הרופאים ניסו לייצב את מצבו, אך בסופו של דבר נאלצו לקבוע את מותו. הנרצח הוא כאמור אלטורי, אשר נדון בשנת 2006 ל-16 שנות מאסר לאחר שהורשע בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, סיוע להריגה ועבירות נשק. אז נטען כי התכוון לסייע לחמאס בחטיפת חיילים וכן הורשע בסיוע לאדם אחר בהריגתו של רפי כהן, אסיר משוחרר, באזור השפלה על רקע סכסוך בין עבריינים.

חקירת הרצח נמשכת תחת צו איסור פרסום, אך במקביל נפתחה חקירה בחשד להצתת בית בסמוך לזירת הרצח. שוטרי תחנת המשטרה בכפר קאסם שהגיעו למקום סייעו בחילוץ אישה וחמשת ילדיה ששהו בבית באותה העת.
במסגרת החקירה נעצרו שתי אחיות הנרצח בחשד להצתה וגרימת נזק. על פי החשד, השתיים יצאו אל ביתו של מי שהן חשדו במעורבות ברצח, שברו את חלונות הרכב שלו והציתו את הבית. על פי החשד, האירוע התרחש כנקמה על הרצח שאירע כאמור זמן קצר קודם לכן.

השתיים – חיאת אל טורי (24) מטירה ושתילה אבו מדיעם (37) מרהט – נכלאו והובא לבית משפט השלום בפתח תקווה בבקשה להאריך את מעצרן.
בפתח הדיון, נציג המשטרה, רס"ב יניב הינדי, סיפר על השתלשלות הדברים שהובילה למעצר. "היה אירוע מצער שבו נרצח אח של החשודות. המשפחה חשדה בבני משפחתם שגרים בסמוך אשר היו באירוע. השוטרים שהגיעו לשם ראו את שתי החשודות מגיעות לעבר הבית של המשפחה האחרת, כאשר החשודה חיאת מחזיקה בידה גרזן ופוגעת ברכב, שוברת שם דברים, והחשודה שתילה מגיעה עם מצת ושורפת את הבית. היו אנשים בבית והוא נשרף כליל. היינו צריכים לחלץ את המשפחה והילדים מהבית". לדברי נציג המשטרה, שתי החשודות נחקרו, הודו וציינו שהן כועסות ולכן עשו זאת. כמו כן, היה שם שוטר שראה את כל האירוע.

בתום הדיון בעניינן עשה השופט אריאל סלטו הבחנה, בעוד מעצרה של שתילה הוארך, אחותה חיאת שוחררה בתנאים מגבילים, לאחר שהשופט לא מצא אינדיקציה לכך כי היא ידעה שאחותה עומדת להצית את הבית.

סנגורה של שתילה, עו"ד אוהד סלמה, אמר בדיון לפני אחרון בעניינה: "היא קיבלה שיחת טלפונית מבעלה שירו עליו אלמונים, ניפצו את השמשות והוא ניצל בנס. כעבור עשר דקות היא מקבלת שיחת טלפון נוספת ובה היא מתבשרת שאחיה נרצח בכפר קאסם. החשודה נכנסת לסערת רגשות, עלתה לרכב, נסעה לכפר קאסם ושם על פי החשד טוענת המשטרה שהיא התפרצה לבית החשוד ברצח, הציתה את הבית וכשהיא באה  לצאת החוצה, אחותה סייעה לה, בעת שהאחות האחרת גרמה נזק לרכב. היא הייתה במצב פסיכוטי פעיל, לא שגרתי. כל אדם  אפילו יציב ביותר שהיה מקבל את מכלול הנתונים האלה היה מבצע עבירה לכאורה. כף רגלה של החשודה לא דרכה מעולם בתחנת המשטרה".
היום הגישה המשטרה הצהרת תובע נגד שתילה ומעצרה הוארך עד 25 בדצמבר. כמו כן, מעצר הבית של החשודה חיאת, שמיוצגת על ידי עו"ד יזהר קונפורטי, הוארך עד 8 בינואר, כשיערך לה שימוע בהליך מהיר.

השארת תגובה

תגובה אחת על “חשד: הציתה בית בכפר קאסם כנקמה על רצח אחיה”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *