הארכת תקופת ההתמחות ואתגר הנבחנים החוזרים

שתף כתבה עם חברים

על פי מחקר שוק של חברת lawyers, כמחצית מהנבחנים בבחינות הלשכה מעוניינים בתוכנית לימוד ממושכת לאורך תקופת ההתמחות, על מנת לתמרן באילוצי הזמן ולשפר את סיכויי המעבר

עורכי הדין רועי ביטון ואריקה סולומון-וסר (פרטי)

הארכת תקופת ההתמחות משנה לתקופה של שנה וחצי, גרמה לירידה במספר המתמחים שניגשו למבחני ההסמכה של לשכת עורכי הדין בקיץ 2022.
לבחינת הלשכה ביוני האחרון ניגשו כ-1,500 מתמחים לעומת מעל 2,500 מתמחים שניגשו לבחינה ביוני 2021.
מתוך 1,506 נבחנים, 597 ניגשו לבחינה בפעם הראשונה, וכל השאר היו נבחנים חוזרים.
לעומת זאת, בבחינה של יוני הקודם נבחנו 1,624 מתמחים בפעם הראשונה ו-2,549 בסך הכל.

בשתי הבחינות היו אחוזי ההצלחה של נבחנים בפעם הראשונה גבוהים בעשרות אחוזים מאחוזי המעבר בקרב נבחנים חוזרים.
מנהלי חברת LAWYERS, עו"ד אריקה סולומון-וסר ועו"ד רועי ביטון, מסבירים כי על אחוזי המעבר של הנבחנים, ובעיקר של הנבחנים החוזרים, משפיעים גורמים שונים, במרכזם אילוצי זמן של הנבחנים, אילוצי עבודה, פרנסה, משפחה, עברית כשפה שנייה וקשיי קשב וריכוז, לרבות לקויות למידה.

מבדיקת שוק שערכה חברת לויירס, עולה כי כמחצית מהמתמחים העידו על אילוצי זמן משמעותיים המונעים מהם להקדיש 8-9 שעות לימוד ביום לבחינה במשך תקופת לימוד של ארבעה חודשים. לדברי עורכי הדין ביטון וסולומון-וסר, תוכנית הלימודים של חברת לויירס נותנת מענה לצורך של הנבחנים לפרוס את תוכנית הלמידה לתקופות ארוכות יותר, בשיטת לימוד ייחודית, ובכך להגדיל את סיכויי המעבר.

לפי מנהלי לויירס, מעל 550 סטודנטים השתתפו עד כה בתוכניות ההכנה של החברה לבחינות הלשכה ו-3100 סטודנטים לומדים בתוכניות לימוד אקדמיות של לויירס.
מנתוני החברה, 29 אחוז מתוך נבחני הבחינות האחרונות הם בעלי קשיי קשב וריכוז מאובחנים ו-18 אחוז הם סטודנטים אשר העברית אינה שפת אם ראשונה שלהם.

לפי עורכי הדין ביטון וסולומון וסר, תוכניות ההכנה של לויירס למועד יוני 22' הביאו לכך שאחוזי המעבר בקרב נבחנים חוזרים עמד על 82 אחוזי הצלחה, לעומת ממוצע של 44 אחוז מבין כלל הנבחנים מקבוצה זו.
חברת לויירס הוקמה לפני כשלוש שנים כמיזם עדכני להכשרת עורכי דין ומתמחים, על ידי עו"ד רועי ביטון חבר המועצה הארצית בלשכת עורכי הדין ושותף במשרד עו"ד רפפורט לוין ביטון, ועו"ד סולומון-וסר, לשעבר מנכ"לית מחוז תל אביב בלשכה, בשיתוף קרן ההשקעות האמריקאית SPERO.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *