ג'ימבורי באופקים: צעיר זוכה מתקיפה חמורה בערעור ועונש המאסר בוטל

שתף כתבה עם חברים

שופטי המחוזי קבלו את טענת הסנגורית כי מהמסמכים הרפואיים עולים נתונים המקימים ספק בשאלה האם נגרמה "חבלה של ממש"

צילום שריטות על המערער (מחומרי החקירה)

יום של כיף עם הילדים בג'ימבורי באופקים הסתיים בכתב אישום, עוגמת נפש לא קטנה אך לבסוף גם הקלה בעונש מבית המשפט וזיכוי מאישום חמור יותר.
לפי האישום, שהוגש בבית המשפט השלום בבאר שבע נגד בן 37 מאופקים, ב-19 ביוני 2018, בעת שהמתלוננת שהתה עם אחיינה הקטין במתחם, היא הבחינה בבנו הקטין של הצעיר, כאשר זה משליך כדור על פניה של אחיינה. בתוך כך, שב בנו של הצעיר על מעשיו והשליך את הכדור פעמיים נוספות על פני אחיינה של המתלוננת. או אז ניגשה המתלוננת לילד, ביקשה ממנו להירגע, הסבירה לו שאסור לזרוק כדור על הפנים והשליכה לעברו כדור אשר לא פגע בו.

בכתב האישום נטען כי בשלב זה, ניגש הצעיר למתלוננת ותקף אותה שלא כדין, בכך שחבט בה במכת אגרוף באזור האוזן והלחי בצד שמאל ובשל כך נפלה המתלוננת ארצה כשהכרתה מעורפלת. בעת שהמתלוננת הייתה שרועה על הקרקע, התנפל עליה, חנק אותה תוך שהוא דורך עם רגלו על בטנה, ובשל כך נאלצה המתלוננת להיאבק במערער, שרטה אותו וקרעה את חולצתו. מספר נשים שהיו במקום, ניסו למשוך את המערער מעל המתלוננת, וכאשר המתלוננת הצליחה להיחלץ מידיו של המערער, שב המערער וחבט במתלוננת מספר מכות אגרוף בראשה עד אשר הצליחו מספר נשים שהתערבו בנעשה להרחיקו מהמתלוננת.

מעלליו של הצעיר לא הסתיימו, וכעבור מספר דקות, בעודה ממתינה המתלוננת למשטרה, תקף אותה שוב – כך על פי כתב האישום. בשל מעשיו נגרמו לאישה חבלות של ממש המתבטאות ברגישות במימוש המצח והגולגולת, רגישות על פני שתל לשמיעה שהותקן באוזן ימין. המתלוננת פונתה באמבולנס לבית החולים ונזקקה לטיפול רפואי ובהמשך נזקקה לניתוח להחלפת השתל.
בית המשפט בבאר שבע הרשיע תחילה את הצעיר, שהכחיש כי פגע בה ואף טען כי הותקף בעצמו. לאחר שמיעת ראיות נגזרו על הצעיר 11 חודשי מאסר, קנס בסך 4,000 שקל ופיצוי למתלוננת בסך 15 אלף שקלים.

הצעיר לא קיבל את גזר הדין והגיש ערעור לבית המשפט המחוזי בב"ש באמצעות עו"ד אפרת צרפתי. המערער טען כי  כי אין חולק שבאירוע הזה הוא דחף את המתלוננת. עם זאת לשיטתו, יש לראות בזה ביצוע עבירה של תקיפה סתם. המערער טען כי לא גרם למתלוננת שום נזק, לא חבלה ולא סימני חניקה. ביחס לשתל טען המערער כי על פי המסמכים הרפואיים, מזה ארבע שנים שהיא הורידה את המכשיר ואינה משתמשת בו. לפיכך הנזק אשר לו טוענת המתלוננת אינו חדש והוא היה ידוע לה מזה שנים רבות.

עו"ד אפרת צרפתי

ביחס לגזר הדין, נטען כי המערער נטול כל עבר פלילי, לראשונה בחייו נכנס לתחנת המשטרה, היה לוחם בצבא ונקלע לסיטואציה שהוא מצר עליה. עוד נטען כי בית משפט השלום החמיר עמו בנושא הענישה. בנוסף עו"ד צרפתי צירפה חוות דעת של הממונה על עבודות שירות לפיה המערער מתאים לריצוי עבודות שירות

השופטים יואל עדן – אב"ד, גיל דניאל ורחל תורן קיבלו את הערעור באופן חלקי וזיכו אותו מעבירה של תקיפה הגורמת לחבלה של ממש אך הרשיעו אותו בעבירה של תקיפת סתם. עוד קבעו השופטים כי יש להקל בענישה שקבע בית המשפט השלום, ובמקום זאת להטיל עליו מאסר בריצוי עבודות שירות.

"יש לדחות את הטענות בערעור על הכרעת הדין, ביחס להשתלשלות האירוע וביחס לאלימות אשר נקט המערער כנגד המתלוננת. קביעות בית משפט השלום לעניין זה מבוססות על התרשמותו מהעדויות ומהמסמכים, ואין מקום להתערבות בקביעות אלו. הספק היחיד אשר לטעמנו קם הינו ביחס לחבלה של ממש, לאור כך שמהמסמכים הרפואיים עולים נתונים המקימים ספק בשאלה אם כתוצאה מהאלימות של המערער נגרמה חבלה של ממש…ואולם, ביחס לתוצאה של אלימות זו, מוצאים אנו ספק בשאלה האם נגרמה חבלה של ממש, אם לאו, וספק בשאלת הקשר הסיבתי בין התקיפה לבין הטיפול הרפואי שהיה לעניין השתל.

"ספק זה עולה מהמסמכים הרפואיים אשר הוגשו בבית משפט קמא, ומחלק מדברי המתלוננת עצמה בעדותה בבית המשפט.. לא הוגשה לבית המשפט חוות דעת רפואית הקובעת קיומו של קשר סיבתי כאמור, והראיות העצמאיות היחידות לעניין זה מביאות למסקנה כי בשתל לא נעשה שימוש שנים קודם לכן. מכלול זה מביא למסקנה בדבר קיומו של ספק סביר ביחס לרכיב 'חבלה של ממש', הנדרש להרשעה".
על כן, השופטים גזרו על המערער עונש של שישה חודשי מאסר לריצוי בעבודות שירות. כמו כן, הפיצוי שהטיל בית המשפט השלום נותר על כנו.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *