
חג השבועות הוא אחד החגים האהובים ביותר על הישראלים. זהו החג שבו ניתן ליהנות מכל מאכלי החלב הנהדרים, שמופקים על ברכי השמנת, החמאה ושלל גבינות נפלאות קשות ורכות שרק מחכות לנו שנתמוגג מטעמן המשובח. לכבוד החג הכי לבן בשנה הכנו עבורכם שלושה מתכונים לסלטים שלא יישאר מהם גרגיר אחד בסיום הארוחה.
סלט חסה עם גבינת עיזים צרפתית שום ועשבי תיבול
איזה כיף להכין שולחן חג חגיגי, לפרוש מפה לבנה, להניח את צלחות החג, לעטר את השולחן עם פרחים צבעוניים ולערוך את השולחן עם מטעמים נפלאים שניחוחם מתפשט ברחבי הבית. לאחר שהגשתם את כל המטעמים לשולחן זה הזמן לתבל ולהניח עליו את הטאץ' האחרון – סלטים לשבועות.
אין מראה משובב נפש כמו שולחן עמוס כל טוב עם נגיעות צבעים של ירקות טריים המוגשים לשולחן.
אומנם שבועות הוא חג ישראלי אך אין סיבה לא לשלב בו מעט טעם משובח של גבינה צרפתית. את הסלט הזה קל מאוד להכין והוא אינו מצריך זמן הכנה ממושך. להכנתו תזדקקו לחסה ערבית, חסה סלנובה, חסה אייסברג ותוכלו לשלב גם עלי אנדיב, וגם עלי בייבי. שטפו אותם היטב, ייבשו לחלוטין וקרעו את העלים עם הידיים. הניחו בתוך קערת הגשה גדולה ויפה והוסיפו: חמוציות מסוכרות, אגוזי מלך, גרעיני דלעת, קשיו ופקאן קלוי. כעת תבלו אותו עם שמן זית איכותי, מיץ מלימון טרי ומלח.
לסיום, חתכו חתיכות יפות של גבינת עיזים, שום ועשבי תיבול והגישו לשולחן. טעמה העמוק של גבינת העיזים משתלב בהרמוניה על העלים והתיבול ואתם תזכו לביס חלומי וטעים במיוחד.
סלט ירקות שורש עם גבינת גאודה לייף טריקולור
סלט ירקות שורש הוא תמיד סלט נהדר, הוא צבעוני, חי ומלא בביסים קראנצ'יים במיוחד שכיף לאכול. בשל מרקמם של ירקות אלו, ניתן לחתוך אותם בשלל צורות ולהוסיף עניין חזותי מעבר לטעמו המצוין. למי מכם שלא מכיר את גבינת הטריקולור, מדובר בגבינה המשלבת פסטו עם פלפלים אדומים ופלפלים ירוקים עם פיקנטיות מעודנת.
להכנת הסלט נשתמש בירקות השורש הבאים: סלק, קולורבי, גזר וצנון ואליהם נשדך מלפפון ירוק וגם שומר לחובבי טעם האניס. ניתן לחתוך את הירקות בכל דרך שאתם אוהבים: מקלות דקים, רצועות עבות, פסים גליים וגם עיגולי מלפפונים שובבים. את הירקות נתבל עם שמן זית, לימון טרי, מלח ופלפל שחור גרוס. כעת בעזרת מכשיר לחיתוך גבינה, חתכו ממנה חתיכות דקות וצבעוניות והקפיצו גם את הטעם וגם את הנראות של הסלט המשובח הזה.
סלט פסטה בפסטו קר עם פטה
סלט לחג השבועות אינו חייב להכיל אך ורק ירקות טריים, בהחלט ניתן לשלב עימם גם מנת פסטה נהדרת שתשביע אתכם ותעשיר את טעמי הירקות. המתכון לסלט הזה, לא רק משלב מנת פסטה אלא מוסיף ומהדר אותה עם פסטו טרי וטעים שעוטף את הפסטה ברכות ומשדרג את טעמה.
להכנת הסלט נכין פסטה פנה לפי הוראות היצרן. טיפ חשוב הוא להוסיף מלח למים בזמן בישול הפסטה כדי שהיא תקבל טעם מלוח עדין. סננו את הפסטה היטב ועברו להכנת הפסטו. במעבד מזון הכניסו עלי בזיליקום טריים, שום, צנוברים ומלח (מי שמעוניין יכול להוסיף גם גבינת פרמז'ן). הפעילו את המעבד והחלו לטחון את המרכיבים. תוך כדי פעולת הטחינה זלפו שמן זית בעדינות. את רוטב הפסטו זלפו על הפסטה והקפיצו מעט במחבת רחבה כדי לשלב בין הטעמים. כעת הניחו אותה בצד להתקרר.
את הסלט נכין מעגבניות שרי, זיתי קלמטה, קוביות בטטה רכות, הפסטה המקוררת וקוביות גבינת פטה שעליהן נזרה מעט בזיליקום קצוץ דק. כל שנותר לכם כעת הוא להגיש אותו לשולחן ולקצור מחמאות.
נשנוש קטן לצד הסלט
בין אם בבתי קפה ובין אם בשולחן החג, אין דבר שמתלווה טוב יותר לסלט מאשר פרוסות של לחם או לחמניות רכות ונימוחות. החג הזה תוכלו להפתיע את האורחים עם לחמניות גבינה שהכנתם במו ידיכם, או לחמים משובחים באפייה ביתית. מגוון הקמחים הזמין ברשתות הסופר מאפשר לכם להכין מגוון רחב של לחמים ולחמניות החל מלחם מחמצת ועד לכיכר מחיטה מלאה, לחמניות כוסמין או שיבולת שועל, אשר שיתאימו לחך של כל אחד.




