משטרת ישראל מדווחת על עלייה בנסיונות הונאה פיננסית של עבריינים, באמצעות שליחת הודעות ווטסאפ כוזבות והתחזות לבנק או חברה עסקית לגיטימית, בנסיון לאסוף פרטי כרטיסי אשראי ומידע אישי מאזרחים.
מן המשטרה נמסר כי "בתקופה האחרונה, אנו מזהים עלייה בשליחת הודעות הונאה מקוונת, בעיקר בהודעות דואר אלקטרוני, סמס, ווטסאפ או באפליקציית טלגרם. מגמה זו באה לידי ביטוי בגידול פעילות פישינג (דיוג), אשר נועדה לאיסוף פרטי לקוחות, במטרה לבצע עבירות הונאה ולהשתמש בפרטים לביצוע רכישה ועסקאות דרך הרשת".
החקירה לאיתור העבריינים נמשכת. בשלב זה, המשטרה מבקשת מאזרחים אשר שימשו כיעד לנסיונות העוקץ, לדווח למשטרת ישראל במייל:
mador-c@police.gov.il
או באמצעות הודעת ווטסאפ למספר 050-3954838.
מהמשטרה נמסר כי הדיווחים ייבדקו. יחד עם זאת דיווח בדרכים אלו אינו מהווה תחליף להגשת תלונה רשמית בטופס תלונה מקוון או בתחנת המשטרה.









