
בשעות הבוקר למחרת האסון הכבד במתחם הרשב"י במירון, ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב יגאל בן שלום, פנה ליועמ״ש לממשלה אביחי מנדלבליט ולממלא מקום פרקליט המדינה, עמית אייסמן, וביקש מהם לבחון את העברת הבדיקה של האירוע הטרגי למחלקה לחקירות שוטרים – גוף חיצוני שנמנה על משרד המשפטים ואינו קשור למשטרת ישראל.
כך נודע ל"פוסטה" מהודעת דוברות המטה הארצי.
זמן קצר לאחר הבקשה הודיעו במשרד המשפטים כי הם מקבלים את עמדת ניצב בן שלום ובדיקת האירוע בכל הנוגע לתפקודם של השוטרים תועבר למח"ש.
מדוברות המשטרה נמסר כי משטרת ישראל תסייע למח"ש ככל שתדרש.
להודעה הזו במועד הסמוך כל כך לאירועים יש משמעות מיוחדת על רקע ידיעות שמתפרסמות בנוגע לכך, שהשר לבטחון פנים אמיר אוחנה סיכם לכאורה עם שר הפנים אריה דרעי, "פטרון" הקהילה החרדית, על כך שהמשטרה לא תגביל את מספר המגיעים לציון של הרשב"י בל"ג בעומר השנה.
החוקרים של האירוע באשר הם יידרשו לבדוק אם השר אוחנה הוציא הוראה לצמרת המשטרה, למנוע הגבלה של החוגגים במירון, ועוד יותר חשוב מכך, האם מפכ"ל המשטרה ובכירי אגף המבצעים ומחוז הצפון נעתרו לבקשה ובאמת לא הגבילו את הכניסות להר.
בהקשר זה יש לציין, כי מדי שנה נוהגת המשטרה לנטר את מספר המגיעים להילולה, בשלבים מסויימים נחסמת לסירוגין הכניסה של חוגגים לקרבת הקבר.
אם נכונות הידיעות, הרי שלבקשת פוליטיקאים בעלי עניין המשטרה לא הגבילה השנה את הכניסה למתחם, ובהקשר הזה צפויות התפתחויות עם השלכות מרקחיקות לכת.
תגובת השר לבטחון פנים: "ברור שיהיה צורך בבדיקה עצמאית ובלתי תלויה לכלל ההיבטים הנוגעים לתכנון האירוע, היערכות, אחריות, תשתיות וכדומה. אני שולח תנחומים מעומק ליבי למשפחות ומתפלל להחלמתם המהירה של הפצועים. בשלב זה כוחות הביטחון וההצלה מרכזים מאמץ בסיוע לזיהוי הקורבנות, הודעה למשפחות, מציאת מנותקי קשר והשבת הציבור לבתים".









