ביחידה 105 בלהב 433 החל הבוקר השלב הגלוי בחקירה סמויה שנמשכה מספר חודשים, במהלכם הופעל סוכן משטרה ברשת כקטין בן 14 "נתמך" (מקבל תשלום בתמורה לשירותי מין), עם מעצרם של 10 חשודים מכל רחבי הארץ, בהם רב מוכר שבעבר נפגש עם ידוענים, בחשד למעורבות בעבירות איסור צריכת זנות מקטין ועבירות מין ברשת. הפעלת הסוכן נעשתה בפיקוח מחלקת הסייבר בפרקליטות המדינה.
חקירת תופעת זנות הקטינים ברשת הנה אחד מיעדי יחידה 105 זאת בשל חומרתה, היקפה והשלכותיה על קטינים. בשנה האחרונה נוהלו מספר פרשיות בתחום והוגשו כתבי אישום שונים נגד חשודים שהואשמו בצריכת זנות מקטינים. החשודים בעבירות מסוג זה פועלים תוך הסוואה, בשיטות מתוחכמות, לרבות פרופילים פיקטיביים ואפליקציות שמאפשרות רישום אנונימי. במשטרה אומרים כי בתיקים מסוג זה עומד בפני החוקרים אתגר לשכנע את הקטינים שעוסקים לכאורה בזנות, ואת בני משפחתם, להירתם ולשתף פעולה עם המשטרה.
במהלך הפעלת הסוכן באפליקציות מוכרות בקרב בני נוער, פנו אליו עשרות גברים בגירים ולמרות שהיו מודעים לכך שהם מתכתבים עם קטין, המשיכו לנהל עמו התכתבויות בעלות תכנים מיניים בוטים. במהלך ההתכתבויות נשלחו על ידי החשודים, כל אחד על פי המיוחס לו, תמונות בעלות תכנים מיניים, תמונות עירום של עצמם או כאלה הנחזות לכך, קבצי וידאו בעלי תכנים פורנוגרפיים ואף ביקשו מהקטין לצלם את עצמו בעירום ולשלוח להם.
במהלך השיחות באפליקציות או בשיחות טלפון, חלק מהחשודים חתרו ודחקו למפגש מיני בתמורה לתשלום כספי בסכומים שונים ובהצעות לאירוח בצימר ומפגש מיני ברכבם. בתוך כך, חלק מהם תיארו בפניו את רצונותיהם למימוש מפגש מיני עמו בטווח זמן מיידי ואת שבכוונתם לבצע במהלך הפגישה.
שלושה מהחשודים נעצרו אמש (22 פברואר) לאחר שנפגשו עם "הקטין" בסיום התכתבות עמו. בשעות הבוקר נעצרו שבעה חשודים נוספים בגילאי 30-60.
את המשטרה מלווה בחקירה מחלקת הסייבר בפרקליטות. בהמשך היום ובהתאם לצורכי החקירה יובאו החשודים לדיון בעניינם בבית משפט השלום בראשון לציון.

שתיים מההתכתבויות עם "הקטין"
חשוד: היי, איך נראה?
קטין: בגילי.
חשוד: ילד בגילך זה טוב.
קטין: אני לא באמת בן 18 שתדע, אסור לי לכתוב פה.
חשוד: בסדר.
קטין: אתה בן 40?
חשוד: כן, ואתה?
קטין: כמעט 14.
חשוד: אתה נתמך מידי פעם? מה אתה רוצה?
קטין: אייפון.
חשוד: מעוניין שאתמוך בך?
קטין: כן.
חשוד: כמה אתה רוצה ומה נעשה?
קטין: 500 שקל.
חשוד: איפה ניפגש?
קטין: לוקחים אותי.
חשוד: ואם אני אבוא.
קטין: בסדר לאן תקח אותי.
חשוד: איפה לקחו אותך לפני?
קטין: תל אביב.
התכתבות נוספת:
חשוד: היי מה שלומך?
קטין: בסדר בן כמה?
חשוד: 40
קטין: אני עוד מעט בן 14
חשוד: מה אתה מחפש.
קטין: תמיכה.
חשוד: כמה?
קטין: 500.
חשוד: אם תגיד שאני ב-500 אז הסכום בסדר.
קטין: טוב נדבר אחרי הסגר.
חשוד: סגור, אם תרצה אתה יכול לכתוב לי









