
כותרת הסיפור נשמעת מרעישה, אבל לא מדובר בהאקר מקצועי.
צעיר בן שירות לאומי, שהחל שירות בפרקליטות מחוז מרכז, ושירותו הופסק, נחקר אתמול במשטרה בחשד לחדירה לחומר מחשב, התחזות וסחיטה באיומים (16 בדצמבר).
הצעיר נחקר במפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב, בחשד שהתחבר מרחוק למחשבי הפרקליטות, למרות שעבודתו כמתנדב הופסקה. המשטרה מסרה כי הצעיר התקשר למחלקת הבטחון במשרד המשפטים ועל פי החשד איים כי יחשוף בפני התקשורת מסמכים וחומרים אליהם נחשף.
בחיפוש שנערך בביתו, תפסה המשטרה שבעה טלפונים ומחשבים, על מנת לבדוק האם שמר ברשותו מסמכים וחומרים מתיקים במשרדי הפרקליטות. המשטרה מסרה כי המחשבים נעולים בקוד, והחשוד סירב למסור את קוד הפתיחה. חרף זאת, לאחר שהתברר הסיפור, הצעיר שוחרר למעצר בית.
לדברי הצעיר, המחשבים שנתפסו שייכים לעמותה שהוא הקים, המסייעת לבני נוער בהתמודדות עם שיימינג בבתי הספר וברשתות החברתיות.
הצעיר נקלט בפרקליטות כמתנדב כאמור, אך בפרקליטות החליטו להפסיק את שירותו אחרי כמה שבועות בשל תלונה פתוחה נגדו, לדבריו תלונת שווא, מצד מפקחת בית ספר בו הוא למד, שהתלוננה על הטרדות.
כבן שירות לאומי, רמת ההרשאות בכניסותיו למחשב הפרקליטות היתה נמוכה. עם זאת לפי החשד בפרקליטות, הוא הצליח לקבל מחדש לזמן קצר את היוזר שלו המאפשר כניסה למחשב, אחרי שהערים על מחלקת המחשבים והזדהה כעובד. הוא מכחיש את הדברים.
תגובת משרד המשפטים: "הנושא מצוי בחקירת משטרה. אם יתגלו פרצות אבטחה במערכות המשרד, הליקויים יטופלו".









