
המשטרה הגישה (שלישי, 3.9) כתב אישום נגד קטין בן 16 מרחובות, החשוד בירי כדוריות פלסטיק לעבר אזרחים בכנס מפלגתי של מפלגת "כחול לבן" שנערך בשבוע שעבר ברחוב יעקב בעיר.
לפי כתב האישום, ביום חמישי (29.8) נסע הקטין ברכב יחד עם חברו, שלף אקדח אוויר וכיוון אותו לעבר קהל של עשרות אנשים אשר התאספו לכנס של המפלגה לקראת הבחירות, בו נאם אחד מראשי המפלגה, יאיר לפיד. מכתב האישום עולה, כי באמצעות האקדח ירה הנאשם כדורי פלסטיק שפגעו בשניים מהאנשים, גבר ואישה. לטענת התביעה, לגבר נגרמה חבלה – סימן עגול ואדום בכתפו הימנית.
בכתב האישום נטען עוד, כי לאחר שהנאשם קיבל מיסרונים על כך שהמקרה הגיע לאמצעי התקשורת, הוא מחק את המיסרונים וזרק את האקדח לעבר שיחים בחניה ברחוב ויצמן בנס ציונה.
מלבד כתב האישום, התביעה ביקשה להאריך את מעצרו של הנאשם, אך בקשתה נדחתה ובית המשפוט שחרר את הנאשם למעצר בית מלא. התביעה ערערה לבית המשפט המחוזי, אך הסנגור עו"ד אלון קריטי התנגד, ובית המשפט קיבל את טיעוניו ולבסוף אך הורה על מעצר בית חלקי בלבד.
כתב האישום מייחס לקטין תקיפה הגורמת חבלה, תקיפה סתם, שיבוש מהלכי משפט והתנהגות פרועה במקום ציבורי.

עו"ד קריטי מסר בתגובה: "כתב האישום חושף טפח ומסתיר טפחיים. העובדות כולן מצביעות על קטין שפעל מתוך מעשה קונדס (פסול ככל שיהיה) ולא מעבר. כל החלק העובדתי בכתב האישום בו מנסה המדינה לייחס לקטין פעולות של שיבוש אין בו מאומה. הקטין נלחץ לאור הסיקור התקשורתי הנרחב שקיבל האירוע לאור פנייתו האישית של האדון בני גנץ על מנת לזכות בעוד אי אלו קולות או חשיפה נוספת. לצערי, האיש שמתיימר להפגין ממלכתיות ושואף להיות ראש ממשלה שכח פרט קטן בדרך: גנץ בחר להקריב את נפשו של הקטין על קרנות מזבח הבחירות לטובתו האישית והמפלגתית במקום להיות הראשון לזעוק לשחרר את הקטין מיד לכשידעו שאין מדובר במעשה על רקע פוליטי אלא מעשה קונדס ותו לא!
הקטין ישיב לבקשת המדינה למעצרו ולכתב האישום אשר הוגש בעניינו בעוד מספר ימים לאחר למידת החומר. על פניו נראה כי תיק זה שקם בקול תרועה יסתיים בקול ענות חלוש וללא הרשעה בדין".









