
לאחר שעות ארוכות של הפגנה בצומת הקריות החסומה לתנועה והבערת צמיגים, החלו המונים לנוע מרחק כמה מאות מטרים ממוקד המחאה, לכיוון תחנת זבולון.
בעוד מארגני המחאה וחברי משפחת ההרוג הודיעו כי סיכמו עם המשטרה על המשך המחאה עד עשר וחצי בלילה, ולאחר מכן פיזור בהסכמה, חשבו מאות מפגינים אחרת, ובאזור תחנת זבולון מתחילים עימותים של מפגינים עם שוטרים.
"רוצחים במדים, כולנו סלמסה", קוראים המפגינים ליד שער התחנה, מרחק כמה מאות מטרים מזירת האירוע אתמול. הם מנענעים בעוצמה את את השער, והמשטרה עדיין נמנעת מחיכוך. אחד המבוגרים האחראים מבקש, "חבר'ה, תפסיקו אני לא רוצה שאף אחד יהיה בהלוויה מחר". זה לא עוזר, אל שטח התחנה מושלך זיקוק בוער שמלהיט את האווירה.

מפקד תחנת זבולון, נצ"מ קובי קרני, יוצא אל המפגינים, נראה אובד עצות אל מול הקהל הגדול שקורא אליו קריאות זועמות מתובלות באמירות ציניות, לא בוטות, ללא קללות. "אתה המפקד, איפה התשובות שלך?… איך בשנת 2019 רוצחים ילד בן 18 בגלל שהוא בצבע הלא נכון… איך אתה לא מרגיש מאוים… המפקד, למה אתה לא עונה?".
במשך דקות ארוכות עומד נצ"מ קרני בשתיקה צמוד לשער מול מאות המפגינים וסופג את זעמם, מאפשר להם להתבטא, להוציא קיטור בתקוה שכך תימנע אלימות. בחורה שנראית בת 20, לבושה בחולצת "אברה (מנגיסטו) עדיין חי" מטיחה בנצ"מ קרני "למה אתה לא נותן תשובות? הילדים שלנו ילכו בבטחון הדיוק כמו הילדים שלכם. אנחנו נגיע הנה גם מחר ומחרתיים". אז מתברר שהצעירה בת 30, שמה סופי מקונן, היא אם לשניים, עובדת בחברת ביטוח שהגיעה ממגדל העמק.
בחור אחר זועק אל המפקד: "למה אנחנו טובים עבורכם? אנחנו טובים לצבא, לאבטחה ולעבודה בסופר".
כאשר קולות פיצוץ של זיקוקים וחזיזים ליד התחנה מתרבים ומפלחים את האויר, ומספר אבנים מושלכות אל תוך התחנה, פורצים החוצה בפעם הראשונה עשרות שוטרי יס"מ חוף חובשי קסדות. החיכוך קצר, שוטרי יס"מ חוף משליכים רימוני הלם ורימוני עשן. אחרי כמה דקות כשהרחיקו את משליכי הזיקוקים, שוטרי היס"מ נעמדים בשורה ליד התחנה ומאפשרים למפגינים הלא אלימים שנשארו, לפרוק כעס מילולי ולהטיח בהם דברים כמו שעשה מפקדם קודם.
אז מופיע בשטח איש דת צעיר של הקהילה – קייס מכרמיאל בשם יוסף לאוי. הקייס, בן 32 בסך הכל, לבוש בגדי איש דת, כובע ובגד לבן, חוצץ בין מפגינים שחלקם לא רחוקים מגילו, לשוטרי היס"מ, לוקח מגאפון ומנסה להרגיע: "לא בשביל זה התפללנו וחיכינו 2500 שנה. לא בשביל זה יקירינו מתו בסודן, בדרכם לארץ… אין לנו ארץ אחרת. בוא נראה להם שאנחנו יותר טובים ונשמור על איפוק וכל אחד ואחת כאן יגיע לביתו בשלום".

דובר מחוז חוף, סנ"צ יגאל הבשור, שיצא לחופשה יומיים לפני האירוע חזר במיוחד כדי לנהל את המשבר. בהודעה לעיתונות שהוציא לאחר ההידרדרות בתחנת זבולון נמסר: "במהלך מחאה המתקיימת מול תחנת משטרת זבולון, החלו מאות מפגינים ליידות אבנים, בקבוקים וזיקוקים לעבר השוטרים הנמצאים במתחם, וכתוצאה מכך שלושה שוטרים נחבלו בפניהם ובגופם ופונו לקבלת טיפול רפואי".
הבשור הבהיר כי המשטרה פיזרה את המתפרעים לאחור על ידי שימוש ברימוני הלם, בשל האלימות והסיכון כלפי השוטרים כאמור. "כוחות משטרה ערוכים במקום למניעת פגיעה בסדר הציבורי, בנפש וברכוש. נמשיך לאפשר את חופש הביטוי והמחאה כחוק, אולם לא נאפשר ונפעל נגד אלימות מכל סוג שהיא כמו גם נגד כל ניסיון לפגיעה פיזית בשוטרים או אזרחים".
הסתערות של השוטרים על המפגינים










עכשיו יהיה הרבה עבודה למשטרת יפתח בתל אביב. זה רק יילך ויתעצם ועבודה לא תחסר לכם חחחחחחח
אני זוכר לפני 29 שנה לערך בתחילת שנות 90 שהיית עליה מאתיופיה והם היו בקרוונים ליד מת"ם ובקרית חיים הם היו שקטים עכשיו פתאום התחילו להרים את האף ולתקוף שוטרים .אני רוצה לראות אם באתיופיה הם היו מעיזים לתקוף שוטרים? התסכול של העוני וחיים בשכונות מצוקה וחיים בקומונה נותנים להם בטחון לתקוף שוטרים. מדינת ישראל לא אשמה במצבם ועיד על כך העובדה שמהקרוונים הם קיבלו בתים מעמידר עם משכנתא של כמה מאות שקלים בחודש(באותה תקופה עבדתי כמוכר פוליסות ביטוחי משכנתא וראיתי במו עיניי משפחה אתיופית בנוה יוסף דירת 4 חדרים משלמים משכנתא של 320 ש"ח) אז את חוסר ההשתלבות שלהם בחברה הם פורקים את זעמם על שומרי החוק. אני רוצה לראות אם מישהו אחר היה מעיז לתקוף שוטרים. שימו לב שרק הם מרשים לעצמם לתקוף את שומרי החוק ואח"כ לצעוק מתנכלים לנו. אני מבקש להדגיש שיש לי הרבה חברים אתיופים והם אחלה אנשים אך כנראה התרבות של יוצאי אפריקה היא אלימות. ועל כך נאמר שהגולם קם על יוצרו
הייתי נורא שמח להכיר אותך מקרוב ולא מאחורי המיקלדת ולהזמין אותך אלי ולראות את הנורמה בה אתה חי ונבדוק מה שונה בייני לבינך (בחור צעיר ממוצא אתיופי) הנורמה שאני חי בה היא חשש מכל ניידת שמתקרבת מכל רכב בילוש כן גם אותם למדתי לזהות ולא אני לא עבריין ולא מתיימר להיות אני אזרח נורמטיבי שומר חוק ומשלם מיסים שירתתי בצבא בתור לוחם בחטיבת גבעתי אז למה אני צריך לחשוש בעוד ה"חבר" הלבן שלי יכול ללכת בביטחון ועל תספר לי על גטאות ועל חמולות כי אנחנו ממש לא כאלה לעובדה כזו תוכל לצפות ביוטיוב וזה לא כזה מסובך תרשם רק תקיפת שוטר ותראה מה יקפוץ לך
אתה צודק אחי התרבות האפריקאית היא באמת יותר אלימה מהתרבות המערבית
אבל לפחות האפריקאים האלימים האלה לא אמדו כמו קונוסים ונתנו לגויים לשחוט להם 6 מיליון !!
ואני חצי אשכנזי חצי מזרחי ואומר לך ממקור ראשון שהחיים זה חא קאנטרי קלאב ולפעמים דם בורידים יעזור לך יותר ממנגינה בלב
זו לא הפגנה זו התפרעות
לבחור שהגיב פה למעלה בנושא המשכנתא , מי אתה בכלל ? מזה התחלתם להרים את האף ? מישהו פה סופר אותך ? רצחו פה נער בן 18 שלא היה חמוש בכלל . מזה קשור למשכנתא ,זה שאתה תרגלת שהשלטון דופק אותך ואתה הורדת את האף זו הבעיה שלך ,אתיופיםלא שותקים לא כאן ולא אתיופיה. לא סתם אתיופיה מעולם לא הייתה תחת שלטון קולוניאליסטי (היחידה באפריקה ) והבודדות בעולם , כי תמיד נלחמנו . אתה תמשיך לשתוק ולהוריד את הראש ,ואנחנו נלחם !
DJFGD]SJG .אני בטוח שאין לך חברים אתיופים עם באמת יש לך אתה איוב לא חבר ………..
אני גם במצב לא מי יודע מה בחיים.ואני לא מאשים אף אחד במצבי.כל אחד לגורלו.אז למה אני לא תוקף אנשים? למה לא תוקף שוטרים? למה לא מפגין ומתפרע?