מאות בני העדה האתיופית מפגינים בשעות אלו מתחת לגשר בקרית אתא במחאה על הריגתו של הצעיר סולומון טקה כתוצאה מירי של שוטר.
מאז שעות הבוקר של ה-1 ליולי הולך ומתרחב גל המחאה של בני העדה האתיופית. מזה שעות רבות חסומים קילומטרים רבים מהציר הראשי של הקריות. במקביל, בשעות הערב, מאות מפגינים יצאו מהאזור בו אירעה תקרית הירי וצעדו על רחוב אח"י אילת לכיוון הציר הראשי של הקריות. המפגינים צעקו קריאות בסגנון: "מדינת משטרה" ו"שוטר אלים חייב להיות בפנים".
כמו כן, דווח על שריפת צמיגים. רבים מהמפגינים הם נערים, בני גילו של טקה המנוח. מספר נערים העיפו עגלות אשפה למרכז הכביש. כאשר הגיע שוטר לפנות את עגלת האשפה, אמר לו אחד הצעירים: "תוציא את הנשק, למה אתה לא יורה?"

מרבית המפגינים היו צעירים, שכמה מהם הציתו צמיגים ופח אשפה בסמוך לגשר קריית אתא, שמילאו את הצומת המרכזי בעשן שחור. כתוצאה מההפגנות וחסימת כבישים, מאות נהגים נתקעו מבלי יכולת לחזור ממקומות העבודה לבתיהם. מתנדבי איחוד הצלה כרמל רכובים על אופנועים מחלקים מים לנהגים התקועים.
על פי הערכות, המשטרה לא מפזרת בשלב זה את המפגינים על מנת לא לגרום למהומות בזמן מהדורות החדשות של השעה שמונה בערב. בשלב זה על פי הדיווח מהשטח סגור הכביש שבין קרית חיים לאזור המהומות. לקראת השעה שמונה, עם התמקמות צוותי הטלוויזיה, התגברו קריאות המחאה והקצינו, ובשלב מסוים אף הובערה אש ממש מתחת לגשר, שבערה מתחת לקורות הגשר, מבלי התערבות של המשטרה.

לאורך שעות ההפגנה, אולי בשל המרחק ששמרו השוטרים, שהקפידו לא להיכנס לעימותים, האווירה במקום לא גלשה לאלימות. בשלב מסוים הקריאה אחת המפגינות במגאפון את שמות כל הקורבנות האתיופים שנהרגו על ידי שוטרים, כשאחרי כל שם הקהל ענה לה: "נרצח". "שוטר עצור, שוטר עצור, אל תירה באח שלי רק בגלל שהוא שחור", קוראים מאות אנשים. "לא ניתן לשחור להיות מסכן".
לקראת תשע בערב הודיעו המארגנים וחברי משפחת ההרוג במגאפון כי סיכמו עם המשטרה שהמחאה תימשך עד עשר וחצי בלילה, ואז יפנו את הצומת. זמן מה לאחר מכן החלה קבוצה גדולה של מאות מפגינים להתקדם לכיוון תחנת משטרת זבולון, מרחק 300 מטר בלבד ממוקד ההפגנות.

"עשר וחצי כולנו מתפזרים כאן" קראה אתי, חברת משפחת ההרוג, עם המגאפון במרכז הצומת. "אני לא רוצה להחזיר לאף אמא ילד בארון". הצעירה עם המגאפון מתגלה גם כאשת הקשר עם המשטרה. היא סיכמה עם המפקדים בתחנת זבולון שהשוטרים יאפשרו לאלפים למחות ולא יתערבו גם כאשר הם יבעירו אש בצמיגים בוערים בצומת קרית אתא. מנגד, היא התחייבה שהמפגינים לא יתעמתו עם השוטרים.
לקול מחאות מהקהל, אסף, עוד חבר קרוב של המשפחה, לקח את המגאפון ומחזק את דבריה: "אני מבקש, אנחנו ערים מאתמול בערב. אנחנו לא מוותרים על שום דבר. אני מבקש לכבד. מחר מביאים את הילד לקבר. זו לא הפגנה של יום אחד. היא תימשך הרבה ימים, ואני נילחם במשטרה שפוגעת בנו. אני שירתתי בצבא. יש פה הרבה לוחמים. ואנחנו נילחם עד הסוף. היום עצרנו ,שיתקנו את חיפה והסביבה. האויבים שלנו הם השוטרים, אין לנו מלחמה עם התושבים", מסביר להם את הקריאה לסיים בצורה מסודרת היום.

מאות מפגינים התקדמו בינתיים לתחנת זבולון, מרחק כמה מאות מטרים מזירת האירוע אתמול בקרית חיים. "רוצחים במדים, כולנו סלמסה", קוראים המפגינים ליד שער התחנה ומנענעים בעוצמה את את השער. המשטרה עדיין נמנעת מחיכוך. אחד המבוגרים האחראים מבקש, "חבר'ה, תפסיקו אני לא רוצה שאף אחד יהיה בהלוויה מחר". זה לא עוזר, אל שטח התחנה מושלך זיקוק בוער שמלהיט את האווירה. ברקע קולות זיקוקים נוספים שנורים ליד התחנה.

מפקד תחנת זבולון, נצ"מ קובי קרני, יוצא אל המפגינים, נראה אובד עצות אל מול הקהל הגדול שקורא אליו קריאות זועמות מתובלות באמירות ציניות, לא בוטות, ללא קללות. "אתה המפקד, איפה התשובות שלך?… איך בשנת 2019 רוצחים ילד בן 18 בגלל שהוא בצבע הלא נכון… איך אתה לא מרגיש מאוים… המפקד, למה אתה לא עונה?".
בהמשך דווח על שלושה שוטרים ומספר מפגינים שנפצעו קל בעימותים.














יש שידור חיי מהפגנה?
לא יודע למה אתיופים מקטלגים עצמם כשחורים.יש גם תימנים כהים.והודים.והם חיים את החיים.חבל שהם מסמנים את עצמם.מבחינתי הם יהודים וזהו