![]() |
| איור: FREEPIK |
בצהרי ה-16 בפברואר קיבלו שוטרים מתחנת משטרת חדרה קריאה להגיע לבית פרטי עזוב ברחוב תרנ"א, בחשד שבמקום "עובדים" פורצים. השוטרים הגיעו אל השטח, ולפי דוחות שכתבו מאוחר יותר, הם הבחינו באשר טוויל (42) ונדב כהן (41) בעת שאלה ניסו לפרוץ לבית שסומן בשלט "למכירה" תוך כיפוף סורגי החלונות באמצעות מוט ברזל.
טוויל וכהן, שניהם בעלי עבר פלילי, נעצרו מיד. למרות שהכחישו את המיוחס להם – הוגש נגדם כתב אישום ומעצרם הוארך. הם שהו מאחורי סורג ובריח כמעט חודש, ואחר כך שוחררו למעצר בית מלא. הסנגורים של טוויל, עו"ד קרין בן סימון ועו"ד אלעד עובדיה, טענו כבר בשלב המעצר בשיח עם התביעה, כי כתב האישום "מנופח" וכי לכל היותר ניתן להאשים את מרשם בהסגת גבול. אבל התביעה התעקשה להאשים את טוויל וכהן בקשירת קשר לעשות פשע, ניסיון התפרצות למגורים והיזק לרכוש.
אתמול (ראשון, 16.7) היה אמור להתקיים דיון ההוכחות הראשון במשפט שהתנהל נגדם. אלא שבמעמד הזה התובעת, עו"ד מורן נסים משלוחת התביעות של משטרת חדרה, הציגה יחד עם הסנגורים כתב אישום מתוקן עליו הוסכם בין הצדדים במסגרת הסדר טיעון, בו מיוחסת לנאשמים עבירה אחת ויחידה: הסגת גבול.
עו"ד נסים אמנם הודתה בדיון כי קשיים ראייתיים משמעותיים הובילו לשינוי הקיצוני בעמדת התביעה ולהסדר הטיעון, אך מן הסתם היא לא פירטה בפני שופט בית משפט השלום בחדרה, משה גינות, אלו קשיים בדיוק הוצגו לה על ידי הסנגורים. "מדובר בקשיים ראייתיים בלשון המעטה, ואין לי אלא להצטער שמאז פברואר הנאשמים נאלצו לשהות בתנאים לא פשוטים…", אמרה מנגד עו"ד בן סימון.
![]() |
![]() |
|
| עו"ד קרין בן סימון | עו"ד אלעד עובדיה |
תיק החקירה נגד טוויל וכהן התבסס על דוחות הפעולה של ארבעה שוטרים שטיפלו בתיק. עיון בדוחות גילה לסנגורים לא מעט סתירות, וחשד שהשוטרים תיאמו ביניהם גרסאות. עוד יותר מכך: עלה חשש שהשוטרים אף העתיקו דוחות זה מזה. עיון מעמיק יותר גילה כי חלקים בדוחות השוטרים זהים לחלוטין, עד כדי כך שאותן שגיאות כתיב בוטות הופיעו בדוחות של שוטרים שונים.
זאת ועוד, עו"ד בן סימון הציגה לתביעה הכרעות דין קודמות מערכאות שונות, המלמדות על גרסאות בעייתיות שמסר אחד השוטרים בתיקים אחרים בהם שימש כעד תביעה.
הקשיים האלה הובילו כאמור לתיקון כתב האישום באופן משמעותי, להסדר טיעון מקל ובהתאם גם לעונשים קלים. על טוויל נגזר עונש של חודשיים מאסר על תנאי בלבד, כמו גם התחייבות כספית. כהן, המיוצג על ידי עו"ד ישי ניב, נשלח לבדיקת הממונה על עבודות שירות. מאחר ותלוי נגדו עונש מאסר על תנאי, הממונה יבדוק האם במידה והעונש יופעל – הוא יוכל לרצות אותו בעבודות שירות בלבד.










