ארבע וחצי שנות מאסר בפועל נגזרו על שמעון אסולין (23) מלוד, שהואשם יחד עם אחר בייבוא עשרות אלפי כדורי MDMA.
על פי כתב האישום המקורי, אסולין ומרדכי בלילטי (52), קשרו קשר לייבא סמים מגרמניה לישראל באמצעות הדואר. אסולין צילם את פרטי בלילטי מתעודת הזהות שלו, והבטיח לו תמורה כספית במידה והייבוא יצלח. לאחר מכן אסולין (או מי מטעמו) הזמין חבילת MDMA ומיען אותה לבלילטי.
ב-31 בדצמבר 2017 הגיעה החבילה לבלילטי, ובה מספר חבילות ממתקים, דברי מאכל וחמש אריזות קרטון שהכילו בתוך שקיות או מעטפות כסופות 24,975 כדורים, במשקל כולל של כ-10 ק"ג. החבילה "טופלה" על ידי שוטרי ימ"ר מרכז, שהכניסו לתוכה מצלמה והותירו בתוכה 5,046 כדורים. ב-9 בינואר 2018 הגיע אסולין לסניף הדואר בלוד, הציג את תעודות הזהות שלו ושל בלילטי וביקש לקבל את החבילה. מאחר והחבילה לא היתה בסניף באותה עת, אסולין השאיר את פרטיו לצורך יצירת קשר.
בחלוף כשבוע התייצב אסולין שוב בסניף הדואר ואסף את החבילה. כאשר שב לביתו, החל לפתוח אותה וגילה שהיא "טופלה". לכן השליך אותה מחלון דירתו בקומה השביעית. "הקופסא החומה צנחה על ראשי", ציין שוטר שהמתין מתחת לבניין מגוריו של אסולין. "תוכנה של הקופסא התפזר בתוך החצר. צעקתי לבלשים שהיו מסביב הבית שיש זריקה ושימשיכו להביט כלפי מעלה במקומי... בשלב זה לקחתי כפפות והתחלתי באיסוף התכולה שהתפזרה בחצר...".
כתב האישום התבסס על דוחות פעולה של אנשי רשות המסים והשוטרים, עדויות פקידי הדואר, צילומים מהסניף בהם נראה אסולין וכן צילומים בהם נראה לוקח את החבילה לביתו, פותח אותה כשכפפות לידיו ולאחר מכן זורק את החבילה מחלון דירתו.
בחקירתו טען אסולין כי קיבל את החבילה כ"טובה" עבור אנשים שאינו מוכן למסור את זהותם נוכח חששו מהם. בלילטי העיד על מעורבות אסולין בייבוא, והכחיש שידע כי מדובר בסמים. התיק הסתמך גם על האזנות סתר מהן עלה כי השניים עומדים לאסוף את החבילה מהדואר. כתב האישום המקורי ייחס להם יבוא סמים, קשירת קשר לפשע והחזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
לאחר משא ומתן בין ההגנה לבין הפרקליטות, הצדדים הגיעו להסדר טיעון, במסגרתו הורשע בלילטי במתן אמצעים לפשע, והטיעונים לעונש בעניינו נדחו לחודש הבא.
בהתאם להסדר, אסולין הורשע בעבירות שיוחסו לו בתחילה, והפרקליטות עתרה לגזור עליו 60 חודשי מאסר, בעוד שההגנה ביקשה לאמץ את המלצת שירות המבחן להסתפק בעבודות שירות.
בגזר הדין צוין כי לאסולין, המיוצג על ידי עו"ד ירום הלוי, אין עבר פלילי, וכי לאחר שחרורו המוקדם מצה"ל הוא עבד בחברה להשכרת רכבים ובתפקיד טכני בתעשייה האווירית. שירות המבחן ציין כי בשלב המעצר הוא השתלב בטיפול קבוצתי לעצורי בית ושיתף פעולה באופן מלא. מנחי הקבוצה קבעו כי מדובר באדם בעל תפיסת עולם נורמטיבית. הוא עצמו מסר לשירות המבחן כי ביצע את העבירות בשל חוב כספי גבוה שהיה לו לאדם אחר. אותו אדם הבטיח לו כי איסוף החבילה יכסה את יתרת החוב.
![]() | ![]() |
"אין מחלוקת, שאסולין היה הגורם הדומיננטי והמתאם עם גורם אחד נוסף - בלילטי, אותו ניצל לצורך הסוואת זהותו תוך צילום תעודת הזהות של בלילטי, והבטיח לו תמורה כספית", ציינה השופטת דנה מרשק מרום. "התכנון בא לידי ביטוי גם בעובדה שתוכן החבילה היה מוסווה... אסולין הראה נחישות בביצוע המשימה, כאשר נפגש פעמיים עם בלילטי, הגיע בשתי הזדמנויות לסניף הדואר, ולבסוף לא נגרם נזק לציבור אך ורק בשל פעילות אכיפה יעילה".
לאחר סקירת פסיקה משפטית, השופטת קבעה כי מתחם העונש ההולם נע בין 54 ל-90 חודשי מאסר. ואולם, מטעמי שיקום והתרשמות שירות המבחן, השופטת הסתפקה ה-54 חודשי מאסר בלבד, כמו גם מאסר על תנאי, קנס בסך 10,000 שקל והכרזה עליו כסוחר סמים.
בלילטי נשלח לקבלת תסקיר ובחינת התאמתו לביצוע עבודות שירות. הפרקליטות תעתור להטיל עליו מאסר בפועל, בעוד שסנגורו, עו"ד דן באומן, יבקש מהשופטת להסתפק בעבודות שירות.