כתב אישום נוסף בפרשת "נתיבי ישראל" הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז, נגד הקבלן יהודה בוזגלו וחברת ביבי כבישים עפר ופיתוח בבעלותו. בוזגלו מואשם במתן שוחד של שלושה מיליון שקל למנכ"ל נתיבי ישראל לשעבר אלכס ויז'ניצר. המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה טוענת כי בתמורה לשוחד, קיבל הקבלן עבודות בשווי של 230 מיליון שקל בפרויקט מחלף אשדוד ובכביש 40.
ויז'ניצר, שטרם הוגש נגדו כתב אישום, שימש כמנכ"ל הראשון בנתיבי ישראל (נת"י), עם הפיכתה מיחידת סמך במשרד התחבורה לחברה ממשלתית ב-2004, וכיהן עד סוף 2010. במסגרת תפקידו, שימש ויז'ניצר גם יו"ר ועדת המכרזים שבחרה את קבלני הביצוע שעבדו בכבישים השונים, ודנה בבקשותיהם לתשלום עבור עבודות חריגות.
הפרקליטות טוענת כי חברת ביבי כבישים נהגה להגיש למכרזים הצעות מחיר נמוכות מעלויות הביצוע, ולאחר מכן חיפש הקבלן בוזגלו דרכים להגדיל את סך התשלום מנת"י. לפי כתב האישום, עוד בטרם כניסתו של ויז'ניצר לתפקיד מנכ"ל, נהג בוזגלו לשלם שוחד למפקחים במע"צ (החברה בגלגולה הקודם). כך, נטען, במשך 20 חודשים בין השנים 2004-2002, נהג בוזגלו להעביר למפקח אלכס לבודקין, מדי חודש, 10,000 שקלים במזומן, תמורת אישוריו של המפקח לתשלומים חריגים שביקש הקבלן.
בסמוך לאחר כניסתו של ויז'ניצר לתפקיד, ובעקבות פניותיו, חדל בוזגלו ממתן שוחד למפקחים, ולטענת הפרקליטות החל להעביר שוחד לויז'ניצר עצמו. סכומי השוחד לכאורה נקבעו על ידי ויז'ניצר מראש, ונגזרו באחוזים משווי הפרויקטים. לפי כתב האישום, בוזגלו מסר לויז'ניצר את כספי השוחד במזומן במשך ארבע שנים, באמצעות עוזרו שמעון אזולאי. נטען כי אזולאי הניח את הכסף בחדר צדדי הצמוד למשרדו של ויז'יניצר בנתיבי ישראל, ובפעמים אחרות נפגש איתו בצידי דרכים ומסר לו כסף מזומן.
על פי הנטען, בוזגלו ואזולאי נהגו לנסוע יחד לקראת "פגישות מתן כספים" לויז'ניצר. בשלב מסוים ירד הקבלן מהרכב, ואזולאי המשיך לפגישות ומסר לויז'ניצר לכאורה את הכספים. לאחר מכן, שב אזולאי לאסוף את בוזגלו. הפרקליטות טוענת שויז'ניצר נהג לדרוש כספים נוספים, באם היה חסר לשיטתו סכום מעמלת השוחד לכאורה שנקבעה באחוזים.
לפי האישום, בוזגלו גייס כספים למתן השוחד במזומן, באמצעות משיכות בעלים מהחברה ובדרך של קבלת חשבוניות מנופחות מקבלני משנה, בסכום שעלה על שווי העבודה. לאחר שבוזגלו העביר לקבלני המשנה תשלום בצ'קים, היה לכאורה מקבל מהם במזומן את ההפרש בין ערך החשבונית למחיר העבודה בפועל. כספי המזומן שנשארו שימשו לכאורה לשוחד, ובוזגלו דרש אותם על פי הנטען בספרי החשבונות כהוצאות לצורך ניכוי מס.
שווי הפרויקטים שביצע בוזגלו עבור נתיבי ישראל הינו רכוש אסור, לטענת הפרקליטות, לפי חוק איסור הלבנת הון. במקביל, הוגשה בקשה לחילוט 50 כלי רכב וציוד הנדסי מכני של החברה הקבלנית ונכסי נדל"ן פרטיים של בוזגלו, בשווי כשמונה מיליון שקלים. כתב האישום הוגש על ידי עורכי הדין קרן שמיר-עוז, ערן זלר ויוראי מצלאוי. בחודש שעבר הוגש כתב אישום בגין שוחד נגד שמעון בן דוד, מ"מ יו"ר ועד מכרזים לשעבר בנתיבי ישראל ועוד ארבעה קבלנים.
סנגורו של בוזגלו, עו"ד יניב שגב: "ההליך המשפטי ידבר בעד עצמו". עו"ד נתי שמחוני, שמייצג את ויז'ניצר, סירב להגיב.