בית המשפט המחוזי מרכז קיבל היום (28.6) את הסדר הטיעון בעניינו של יחיאל פרץ, שהודה והורשע בהריגה. לפי הסיכום בין הצדדים, הוטלו על פרץ 11 שנות מאסר, אולם לא הושגה הסכמה לגבי גובה הפיצוי שיועבר למשפחת המנוח.
בדצמבר 2016 התקיימה בפתח תקוה מסיבת שחרור בה נכחו בין היתר פרץ וכמה מחבריו, שאחד מהם הביא חבורה נוספת, ביניהם אריאל ווסה. בשלב מסוים ניגש אחד מחברי הנאשם לצעיר מהחבורה השנייה, ומשך באפו, ועל רקע זה החלו השניים לריב והחליטו לצאת כדי ליישב את ההדורים.
מכאן הכל רק הידרדר. השניים החלו להתווכח ולדחוף האחד את השני, וכמה מהחברים של כל אחד מהצדדים הגיעו וניסו שוב ושוב להרחיקם זה מזה. אלא שפרץ הצליח להשתחרר מהאחיזה של חברו, שלף סכין ודקר את ווסה מלמעלה למטה, דקירה אחת שחדרה ללב. ווסה עוד הספיק להתרומם ולהתרחק מעט, התמוטט, ומת מפצעיו בבית החולים.
אלה העובדות בהן הודה פרץ במסגרת עסקת הטיעון, שכלל גם הסכמה עונשית של 11 שנים שיוטלו עליו. הצדדים נשארו חלוקים לגבי גובה סכום הפיצוי למשפחתו של ווסה. תסקיר נפגעי עבירה העלה שהמשפחה מתקשה להתמודד עם מותו, חייה השתנו והיא מתקשה לשקמם.
השופטת מיכל ברנט תיארה בהחלטתה בהרחבה את מצבם הנפשי של בני המשפחה, ואת ההשפעה הקשה שהיתה למות של הבן והאח. "ברי הוא כי כלל המשפחה אינה מסוגלת להסתגל לאובדנו של אריאל ז'ל", כתבה, "ומתמודדת לא רק עם עצם מותו, אלא גם האופן בו מצא את מותו...אסון ושבר נגרמו להוריו של אריל ז'ל ולששת אחיו...ומן הראוי כי הנאשם יפצה אותם על נזקיהם".
השופטת ברנט קיבלה את הסדר הטיעון, וקבעה כי פרץ ישלם פיצוי על סך 50 אלף שקלים לאב, סכום זהה לאם, ו-25 אלף שקלים לכל אחד מששת האחים, וביחד 250 שקלים, כמעט הסכום המקסימלי שמאפשר החוק לקבוע לנפגעי עבירה (258 אלף שקלים).