שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, אברהם רובין, גזר שבע שנות מאסר בפועל על פרחאן אלסאנע (29) מהיישוב לקיה, שהורשע בעבירות הריגה, נהיגה ללא רישיון ונהיגה תחת השפעת סמים. כמו כן, השופט פסל את רישיונו של אלסאנע לתקופה של 15 שנים מיום שחרורו, וקבע כי הוא יפצה את אחד מנפגעי התאונה ב-12 אלף שקל.
בליל ה-11 באפריל 2017 נהג הנאשם בטנדר של דודו ללא רישיון נהיגה בתוקף, לאחר שקודם לכן צרך סם מסוג נייס-גאי. סמוך לשעה 4:30 לפנות בוקר, הוא הגיע לקטע הכביש מס' 38, בין המושבים מסילת-ציון ואשתאול. בכביש נערכו אז עבודות להרחבת הכביש, שתוחם בשוליו בגדר ארעית עשויית רכיבי בטון ניידים המחוברים זה לזה בתפסני מתכת.
הנאשם נהג ברכב בדרך השירות ובשלב מסוים נעשתה דרך השירות צרה מכדי להמשיך בה בנסיעה. לכן הוא ירד מהרכב, ניגש אל הגדר וניתק באמצעות צינור ברזל תפסנים המחברים בין מקטעי הגדר. לאחר מכן עלה לרכב ודחף באמצעותו מספר פעמים את מקטעי הגדר שניתק, על מנת לפתוח פתח שיאפשר יציאה לכביש. לאחר מספר דחיפות הפיל את אחד המקטעים על נתיב הנסיעה, כך שחסם את רובו.
מעט לאחר מכן, נהג משאית נסע לכיוון בית שמש. בשלב מסוים עלתה המשאית על מקטע הגדר שהנאשם השאיר על נתיב הנסיעה. כתוצאה מכך סטתה המשאית לנתיב הנגדי, והתנגשה חזיתית ברכב בו נהג אלחנן בצרי, שנפגע באורח אנוש. המשאית והרכב הפרטי סטו לנתיב הנגדי הימני, ופגעו בגדר הפרדה. בצרי נותר לכוד בתוך הרכב ומצא את מותו במקום.
השופט קבע בגזר הדין כי "הנאשם הניח בשעת לילה במרכזו של כביש בין עירוני מכשול כבד אשר חסם כמעט את כל נתיב הנסיעה. ועל כן הפגין זלזול עמוק בשלום חיי המשתמשים בדרך. הנאשם אמנם לא חפץ בקיומה של התוצאה המזיקה, ברם לנאשם לא היתה שום סיבה סבירה להאמין כי הצבת המכשול הבלתי עביר לא תגרום לתאונה".
"קיפוח חיי אדם כמוהו כקיפוח עולם ומלואו", אמר השופט והוסיף: "עברו הפלילי של הנאשם, הן בתחיום התעבורתי והן בכלל, מלמד כי חרף העונשים שנגזרו על הנאשם הוא שב וביצע את העבירות בהן הורשע לפניי. מדובר אם כן בנאשם ששמירת החוק איננה נר לרגליו, ושהמסוכנות הגלומה בו מחייבת ענישה מרתיעה".
מלבד מאסר של שבע שנים בגין התאונה, השופט הפעיל מאסר על תנאי שעמד תלוי נגדו, כך שבסך הכל ירצה הנאשם שבע וחצי שנות מאסר, בניכוי ימי מעצרו. הפיצוי הכספי יועבר לבעל המשאית שנפגעה בתאונה.
התובע בתיק היה עו"ד אביעד דוויק מפרקליטות מחוז ירושלים. טרם הגשת האישום, התיק נחקר על ידי היחידה המרכזית של אגף התנועה ויחידת הבוחנים ירושלים.
את הנאשם ייצג עו"ד דוד ברהום, שמסר בתגובה: "פסק הדין מבוסס כולו כמעט על מסקנות של היגיון וניסיון חיים ודי בכך כדי להעמידו לביקורת של ערכאת הערעור. מציקה לא פחות העובדה שבית המשפט המחוזי לא בחן את האפשרות שמדובר לכל היותר במעשה של רשלנות. בשלב זה אנו בודקים את מכלול הטענות עם הסנגוריה הציבורית, כאשר דעתי נוטה בבירור לעבר הגשת ערעור".